Gnällbloggen

Idag är jag orimligt ledsen och arg.
För att vara helt ärlig så har jag en riktig skitdag.
 
Jag är så besviken på mig själv, på fakulteten där jag studerar och på människor som får lön för att göra saker men ändå inte tar sitt ansvar (eller glömmer bort vad de lovat). Nu visade det sig helt plötsligt att jag har kämpat som en liten hamster med att skriva min kandidatavhandling på rekordfart helt i onödan, för nu får jag ändå inte presentera den förrän i september. På grund av ett missförstånd. Känslan när man stressat som en tok med någonting och det visar sig vara helt i onödan är inte rolig kan jag säga. Speciellt inte när man får det levererat som ett slag i ansiktet. Känslan när man mister två månader studiestöd på kuppen är ännu mindre rolig. Till på köpet ösregnar det och jag har mensvärk. Åh, vilken härlig dag.
 
Men nu är det så här och jag kan bara bita ihop och dra på mig mina Big Girl Panties. Livet går vidare och allt jag skrivit på den där förbenade avhandlingen är förstås inte bortkastat på något vis. Nästa vecka ska jag satsa på att skriva klart hela skiten, och göra det ordentligt, och så får det helt enkelt ligga på is till september. Nu ska jag tröstäta glass, titta på bilder på alpackababysar och sedan blir det jobb hela kvällen från fem till ett. Vi hörs!
#1 - Yvonne

Åh, vad trist :( det är ju inte ogjort arbete, förstås, men onödig stress :(

Glass hjälper. Eller choklad. Eller rågbrödssmörgås och kaffe.

(och det går ju att göra på olika sätt, fast vad ska jag kritisera kolleger inom andra ämnen... "mina" kandidatavhandlingsskribenter framför sina arbeten på måndag 18.5 också fastän alla inte är 100 % färdiga, men de har resultat att presentera, och så får de lämna in den färdiga avhandlingen efteråt, t.ex. i september om de inte behöver få ut sitt betyg i vår)

Kram!

Svar: Precis. Allt arbete jag gjort är ju bra, men det känns så surt att jag har stressat som bara den när det ändå blev så här i slutändan. :/ Hade informationsflödet fungerat som det ska så hade jag kunnat ta det lugnt och disponera tiden mera hälsosamt.
Personligen anser jag att ditt presentationsupplägg låter toppen. Jag skulle mer än gärna skriva en avhandling med dig som handledare. Kram!
TIDSTJUVEN

#2 - Jenna

Neeeej, vad surt!! :( Lider med dig!
Men tänk såhär - du har ändå gjort grovjobbet - nu får den vila över sommaren och du kan i lugn och ro finslipa, men bara om du vill och känner för det.

Men nog är det för jävligt då allt faller ihop pga ett missförstånd. Speciellt då det får konsekvenser som kunde undvikats.

Stora-pepp-kramen och tänk att en dålig dag bara är bra emellanåt. <3

Svar: Tack för omtanken Jenna. <3

Jag försöker tänka på det viset, för jag vet ju att det är det mest logiska och rätta. Man kan bara påverka framtiden, inte det som redan varit. Men det känns så otroligt orättvist. :( För jävligt är nog rätt uttryck.
TIDSTJUVEN

#3 - Ida-Marie

Tycker du blev så orättvist behandlad, men bit ihop för du vet att du ändå klarar de! Kram <3

Svar: Tack Ida. Kram <3
TIDSTJUVEN

#4 - Hanna

Bläää för sånt. Är det så att ni måst ha slutseminarium före ni får lämna in den till språkgranskning?
Och ett råd från mig som skulle göra klart kanden förra sommaren men sköt upp det till hösten; gör den klar nu i vår. Det tar något fruktansvärt emot att försöka komma in i kandiflowet efter sommarlov, så fast det tar emot nu så skriv den klart nu, och så är det bara att lämna in den i september ;)

Och om det känns bättre så är du inte ensam om att småhata peffan at the moment. Vi på ämneslärarlinjen är chockade och irriterade på PF:s intagningssystem för auskulteringen nästa vår. Min klasskompis hamnade på reservplats trots att hon har alla andra magisterstudier och gradun klar. Så det krävdes överklagan och intyg av handledare och utbildningslinjens ansvariga för att PF skulle anta henne som extra studerande. Och så har det varit en del annat kråtande med antagningen till auskulteringen nu, vi är säkra på att de satt alla namn i en skål och dragit lott. Så du är verkligen inte ensam om att vara arg på peffan...

Ät glass och choklad och kex och drick kaffe i sällskap av netflix sen efter att du jobbat färdigt idag!
Styrkekram från ett regnigt Åbo!

Svar: Ja, vi har först slutseminarium med presentation och opponering (det var det jag skulle ha nästa vecka) och sedan får man ändra och finslipa sitt arbete innan man skickar in det för bedömning och språkgranskning och skriver mognadsprov. Så nu blir ju hela den här processen otroligt utdragen. Jag ska absolut ta fasta på ditt råd och få allt skrivarbete undan nu så fort som möjligt medan jag har ångan uppe.

Åh, det verkar sannerligen finnas både en och annan brist i PF (eller FPV som det ju heter numera). Vilken tur att den där soppan med din klasskompis fick en bra utgång i varje fall. Man kan ju bara hoppas att fakulteten tar fasta på sådana saker som går snett och ser till att genomföra dem bättre nästa gång.

Tack för kramen, den behövdes! <3
TIDSTJUVEN

#5 - Nadia

Neeej så förargerligt! Gillar inte alls. Ut med gnället så känns det bättre sen:)

Svar: Jaa det är skönt att få gnälla av sig lite! Den där jobbiga känslan i maggropen blir lättare att bära då.
TIDSTJUVEN

#6 - Pia

Nää fyyy vad surt och orättvist det där låter! Alltså ibland känns det nog som om ingenting fungerar utan problem i det där huset...

Styrkekramar!

Svar: Du sa det. Extra problematiskt blir det tydligen när man själv inte finns fysiskt närvarande i huset och kan diskutera ansikte mot ansikte med folk.

Kram <3
TIDSTJUVEN

#7 - Christina

oj nej. :/ Men, när avhandlingen är klar så är den och då får du ju ta paus tills presentationen. Hoppas jobbkvällen blir bättre. :)

Svar: Precis. Det är ju i alla fall bra. :) Tack!
TIDSTJUVEN

#8 - Pia

Jag har spytt galla så många gånger över den där skolan att jag blir riktigt arg då man hör om fler än jag som haft otur med kurser, avhandlingar och praktiker. Orsaken till att jag bytte till Novia är ju precis det där att informationen är så uslig och lärarna har egentligen mer lust att forska än att göra sin plikt som handledare/föreläsare!
Jag har undrat i alla år varför inte föreningar och kåren tar tag i saken!? Varför ska det vara så oerhört svårt att informera/ handleda studerande så att de kan avsluta kurser, göra klart sina avhandlingar och utexamineras i tid? ÅA får ju faktiskt betalt för varje kandidat och magister!

Kämpa och stå på dig, annars står den där arma skolan över dig! 😉😊

Svar: Nej usch så trist att höra. :( Jag tror att det varierar väldigt mycket mellan de olika ämnena, men också föreläsare/handledare emellan. Vissa är ju superbra och hjälpsamma medan andra inte riktigt hör till den kategorin...
Det viktigaste är väl att man framför kritiken till någon som tar den på allvar. Ibland undrar man nog hur ofta föreläsarna faktiskt läser igenom kursutvärderingarna efter en avslutad kurs, och hur ofta de där utvärderingspappren bara åker raka vägen ner i roskis.
TIDSTJUVEN

#9 - daniela

kan riktit tänk mig hu skit dedär känns... kram

Svar: Tack för kramen <3
TIDSTJUVEN

#10 - JoLi

Nämen.... Blä!
Det går inte att förhandla till sig en presentation iaf?

Svar: Nix, fick en utskällning istället.
TIDSTJUVEN

#11 - JoLi

Vah? :O men vilken handledare. Vad ska man svara på det liksom?
Annars, är det bara jag som är blind eller har du inte svara funktionen på dina kommentarer? Jag saknar den iband då jag skulle vilja svara på ett svar. Känns lite klumpigt att måsta skriva en helt ny kommentar som hamnar längst ner (ifall kommentaren man svarar på finns högst upp).