2015-05-11 | 10:46:00

Från Kronoby till Kastoria på femton timmar

 
Hej hallå! Vi är hemma igen efter fem intensiva dagar på resande fot och jag har så mycket att berätta. Man hinner tydligen med extremt mycket på bara fem dagar, för det känns som att vi har varit borta dubbelt så länge. Tyvärr kallar vardagen och jag måste egentligen fortsätta skriva på min avhandling, men jag kunde förstås inte hålla mig från att uppdatera lite här på bloggen ändå.
 
 
Vårt äventyr började i tisdags. Då startade vi tidigt på morgonen med världens minsta flygplan från Kronoby mot Helsingfors. Väl framme i Helsingfors gick jag sedan raka vägen mot poliskontoret för att hämta ut mitt pass. Poliskontoret var förvånansvärt lätt att hitt och jag fick mitt pass på fem minuter. Tänk att vissa saker faktiskt kan gå så enkelt här i Finland! Pluspoäng till polisen. (Synd bara att jag måste ha världens fulaste passfoto i fem år till nu eftersom jag inte hann ta några nya snygga när det blev så bråttom att få allting fixat.)
 
 
Vi firade på Starbucks och sedan började den långa väntan.
 
 
Förutom sambon och jag bestod resesällskapet av ett finskspråkigt par och en tvåspråkig Saga Furs-guide och hans fru. Rena rama supersällskapet! Det blev en riktig språkbadsresa - ibland pratade vi svenska, ibland finska och ibland engelska. Lite förvirrande när man råkade prata fel språk med någon ibland. 
 
 
Min fantastiska sambo, och likaså det finskspråkiga paret, hade alltså vunnit hela den här resan så det var en riktigt spännande upplevelse.
 
 
Reserutten gick först via Istanbul i Turkiet.
 
 
...och från Istanbul flög vi sedan vidare till Thessaloniki i Grekland.
 
 
Vi flög med Turkish Airlines - ett riktigt bra flygbolag. Alla flygrutterna innehöll mat, till och med rutten mellan Istanbul och Thessaloniki som bara tog en timme. Det är inte illa det!
 
 
När vi kom fram till Thessaloniki åkte vi taxi tvåhundra kilometer till Kastoria, checkade in på vårt hotell och stupade i säng. Man blir hiskeligt trött av att resa i femton timmar, även om den mesta av tiden går åt till att sitta stilla. Följande dag var fullspäckad med program så det var tidig väckning som gällde.
 
Fortsättning följer...

Finheter
ɑ n n i k ɑ

Härliga bilder :D

Svar: Tack så mycket Annika! :) Jag fotade med både kamera och mobil, så det är lite blandat den här gången.
TIDSTJUVEN

2015-05-11 | 10:55:58 | http://blogofphoto.webblogg.se
Ida-Marie

Så skönt att de fixa sig me passet, och hej ja ser att du vald en av de bästa drickorna vi starbucks, hihi :D

Svar: Ja verkligen skönt! :) Haha, jadå. Frappuccino i mitt hjärta <3
TIDSTJUVEN

2015-05-11 | 12:57:06 | http://ziio.se
Anna

15 timmar...holy smokes...Jag har en absolut maxgräns på fyra timmar för tillfället. Sist jag flög långt var från Singapore med Air France. Jag satt inklämd mellan en amerikans surfare och faktiskt en finska som var avancerad flygrädd och satt och inhalerade någon eukalyptusessens för att inte bli helt galen...Jag svor då att aldrig mer resa utanför Europa....Men snart är jag superrik och kan flyga första klass (läs komplett galen) och då ska jag lätta på mina reserestriktioner.
A

Svar: Haha, jaa aningen länge. Men vi flög ju inte alla de där 15 timmarna, utan snarare bara 6 av dem. Resten av tiden gick åt till att sitta och vänta på diverse flygplatser och att åka taxi. Så skönt det skulle vara om man bara kunde ta direktflyg från punkt A till punkt B varje gång istället. Låter bra att du snart är superrik! ;)
TIDSTJUVEN

2015-05-11 | 16:42:11 | http://voltairesvardag.com
Linda

Fina bilder! och tur att du hitta passet :D fniss! hoppas ni hade en superduperkul resa :) <3

2015-05-14 | 19:24:46 | http://lindasjolund.blogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?