2015-05-15 | 13:04:09

En present med suspekt innehåll

 
Sambon och jag fick en present med oss hem från Grekland förra veckan, men vi har inte den blekaste aning om vad det egentligen är vi har fått. Ja, ni ser ju själva. Grekiska bokstäver och suspekt innehåll.
 
 
Den stora påsen har vi kunnat artbestämma som ris med grönsaker och någon form av torkad svamp. Det här borde man ju kunna tillreda någon form av svamprätt av.
 
 
Men vad i hela friden är detta? Det doftar som oregano, men egentligen kan det ju vara vilken sorts gräs som helst. Komplett med handskriven text... Hoppas att jag inte blir tagen för innehav nu.
 
 
I min värld ser det här ut som helt vanliga jogurtnötter, men varför är det då en bild på svamp på förpackningen? Innehåller detta också svamp? Ska man äta dem som snacks?
 
 
Det här ser ut som sylt. Om det är chilisylt eller jordgubbssylt återstår att se. Vi får väl helt enkelt provsmaka för att få reda på vad det är.

Finheter
Pia

Intressant och spännande med saker man inte riktigt vet vad det är.

Påsen med "gräs" tycker jag liknar en potatiskrydda som jag köpt från Grekland, men det kan också vara något helt annat :P

Svar: Haha, jaa verkligen spännande. :'D
Potatiskrydda! Det kan det ju faktiskt vara. Men den doftar som pizzakrydda. Fast i Grekland äter man ju ingen pizza... Hm.
TIDSTJUVEN

2015-05-15 | 13:16:41 | http://kreativtvardagskaos.blogg.se
Pia

Det där börjar bara låta mer och mer likt det jag har! Min potatiskrydda har jag faktiskt börja sätta på pizzan efter att jag en gång var utan riktig pizzakrydda och då tog jag det där för jag tyckte att det liknande så mycket :)

Svar: Åhå! Det låter ju väldigt troligt då. :) Bra med multifunktionella kryddor.
TIDSTJUVEN

2015-05-15 | 13:44:03 | http://kreativtvardagskaos.blogg.se
Yvonne

Det där "gräset" ser onekligen ut som nån oreganoliknande krydda. När dottern och hennes sambo var till Grekland fick jag en kryddpåse med en blandning som skulle passa till gyro och souvlaki, jag har lagt den kryddan i allt möjligt och den har varit helt ok. En beståndsdel var säkert sånt där som i din påse :)

Svar: Åh, där ser man! Det låter ju som att det är någon sorts krydda som är väldigt vanlig i Grekland då i alla fall.
TIDSTJUVEN

2015-05-15 | 16:51:04 | http://ynasman.wordpress.com
Hanne

Jag tycker att de vita grejerna ser lite ut som stora vita bönor. Inte för att jag vet om vita bönor är typiskt grekiskt men.. ;)

Svar: Jaaa bönor! Jag tror att du kan ha rätt. :)
TIDSTJUVEN

2015-05-15 | 17:23:03 | http://hanneee.blogg.se
Marika

Vilket trevligt paket du fått! Där finns pilaffris som tydligen är smaksatr. De stora bönorna heter "gigantes" och blir goda när det varit i ugnen. Och visst är det oregano i kryddpåsen, eller "rigani" som det står på påsen. I burken finns troligen en väldigt söt chilimarmelad/sylt. Jag vet inte om det är tänkt att använda i matlagning eller som marmelad, du måste smaka, kan ju vara nåt liknande till djävulssylt.
Nu blir det att googla frekiska recept! Lycka till! 😊

Svar: Tack så jättemycket för din kommentar Marika. Nu kan jag sova gott efter att äntligen ha fått klarhet i det här mysteriet. :)
TIDSTJUVEN

2015-05-15 | 19:41:37
SALLU

åh jag älskar utländska produkter. så mycket roligare än vanliga tråkprodukter från s eller k market :D

Svar: Lite spänning i vardagen. :) Det är alltid roligt att testa nya smaker.
TIDSTJUVEN

2015-05-15 | 20:01:10 | http://shogberg.wordpress.com
Marika

...eller så googlar du på GREKISKA recrpt istället för "frediska". Får säkert mer användbara träffar då... 😎

Svar: Jadå, nu ska här googlas hejvilt! Vi får se vad det blir till. :)
TIDSTJUVEN

2015-05-15 | 20:40:31
Kommentera:
Kom ihåg mig?