Byaevenemang när de är som bäst

 
I söndags var det dags för det årliga plantloppiset i Monå. Kan man faktiskt loppisshoppa blomplantor? kanske ni tänker nu. Men jovisst, det kan man! Evenemanget går ut på att Monå byaförening gräver upp alla överloppsplantor de hittar i bybornas trädgårdar (eller åtminstone föreställer jag mig att det är så det går till, fniss) och säljer dem för en billig peng.
 
 
I år var det 20-årsjubileum för plantloppiset så evenemanget var större än någonsin. Antalet släpvagnar fyllda med perenner och sommarblommor var stort och antalet köpsugna deltagare ännu större. Kanske de utlovade munkarna och kaffet också hade lockat en del besökare.
 
 
Jag slog följe med mamma, Mimmi, Sandra och baby-Noah.
 
 
Evenemanget börjar alltid med att alla deltagare står uppradade bakom ett rep ända tills klockan slår två. Då räknar en man med megafon ner från tre till ett och när startskottet går flyger alla tanterna likt hungriga gamar över repet och raka vägen på de plantor som de har siktat in sig på. Det hela är mycket komiskt och det tar inte länge innan sortimentet är aningen urplockat.
 
 
Vi fyndade visst så mycket att bilen blev full. Vad vi inte hade tänkt på var att vi själva skulle rymmas att sitta där också, men det är en världslig sak. Det här är byaevenemang när de är som bäst! :)
Psst! På tal om byaevenemang och loppisar, missa inte
att sommarens schema över loppisar i Österbotten är uppdaterat.
#1 - Ida-Marie

Nejmen vad mysigt!!!! åh, byar har nog sin charm ändå ;)

Svar: Byar är utan tvekan bäst! :D
TIDSTJUVEN