Venissage: Alice in Furland

 
Igår på eftermiddagen styrde mamma och jag kosan mot Jakobstad för att gå på vernissage. Det var invigning av utställningen Alice in FurlandCampus Allegro, och utställningen lät så intressant att vi givetvis var tvungna att unna oss en kulturell onsdag.
 
 
Alice in Furland är en fotoutställning skapad av fotostuderande vid Yrkeshögskolan Novia och pälsdesignstuderande vid Yrkeshögskolan Centria, i samarbete med SagaFurs. Bilderna är publicerade i ett tio sidor långt reportage i den italienska pälsmodetidningen Pellicce Moda - en av de ledande modetidningarna inom pälsbranschen. Himla häftigt och otroligt bra reklam för finsk pälsdesign! :) 
 
 
Fotograferna Kasper Gustavsson, Stephanie Blomqvist och Johanna Överfors har lyckats presentera de Alice i Underlandet-inspirerade karaktärerna på ett så fint sätt att man aldrig skulle kunna tro att alla bilder är fotograferade under bara två dagar. Jag skulle lätt kunna sätta upp vilken som helst av tavlorna på vardagsrumsväggen här hemma.
 
 
I Jakobstad kan man beundra pälskreationerna, imponeras av modellernas uttryckssätt och inspireras av fotografernas skicklighet ända till den första april. Har ni vägarna förbi Campus Allegro ska ni absolut passa på att besöka utställningen!
#1 - www.carloine.blogspot.com

Åh vad jag tycker om The mad hatter bilden. Gillar hur han kastar en hatt :D Och bra ifall italienare gör reklam för finsk pälsdesign. Det hurrar nog både designer och pälsbranschen för.

Svar: Jaa! Jag gillar den bilden också. Alla bilderna är så himla häftiga och genomtänkta. :) Och det är hur bra som helst att italienarna gör reklam för våra pälsprodukter.
TIDSTJUVEN

#2 - Sandra

Wow! Den borde man ju nog se!! Det ser ut att vara en cool känsla i bilderna!

Svar: Du borde absolut se den! Har du vägarna till Jakobstad tar det inte lång stund att kika in via Campus Allegro. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Bambi

The mad hatter bilden var verkligen genomtänkt känner jag. Även fast det inte är likt så fick jag en riktig johnny depp feeling (för att han enligt mig gör rollen bäst). Ah alla bilder var hur häftiga som helst!

#4 - Kasper Gustavsson

Hej!

Kul att du bloggat om vår utställning, och trevligt att du gillade bilderna! Bilderna kan nu ses på webben på www.kaspergustavsson.com/alice

Mvh,
Kasper Gustavsson och resten av Alice-teamet.

Svar: Tjena Kasper!
Så roligt att bilderna går att se online nu. Tack för tipset.
Ni är så duktiga! :)
TIDSTJUVEN