Vem har hackat Finlandssvenska Bloggare?

 
Om ni har försökt komma in på Finlandssvenska Bloggare-hemsidan sedan i fredags har ni säkert märkt att någonting mystiskt har hänt. Texten man möts av lyder "This site has been temporarily disabled, please try again later." Orsaken är, precis som Ida-Marie skrev igår, att vi har blivit hackade! I nuläget vet vi inga detaljer om vem eller vad som har hackat oss, men ingreppet är stoppat och vår webbleverantör har tillsvidare stängt ner hela sidan som en säkerhetsåtgärd. De håller för tillfället på att undersöka varifrån ingreppet har kommit och hemsidan borde vara uppe igen när som helst nu.
 
Men vad var egentligen orsaken till hackerattacken? Har vi avundsjuka troll i bloggosfären igen eller var det en illasinnad robot som råkade stöta på Finlandssvenska bloggare i sin framfart? Eller var det kanske rent av någon som försökte komma över hemligstämplad information om bloggalan? Det återstår att se...
#1 - Kugge

Jestas sån dramatik! Hoppas allt löser sig fort och att ingen större skada är skedd!

Svar: Jaa, vi ska hoppas det. Håll tummarna för att alla inlägg, blogglistor med mera finns kvar!
TIDSTJUVEN

#2 - Karolina

Så sjukt! Hoppas det blir fixat snart och att ni får reda på vad personen riktigt var ute efter... :) eller så kan man ju hoppas att det bara var någon robot som du skrev!

Svar: Ja, oavsett vad som var orsaken till angreppet så är det verkligen mystiskt. Jag hoppas också att den skyldiga åker fast eller att vi åtminstone får fler ledtrådar om varifrån angreppet har kommit. Som tur så är personalen på vårt webbhotell väldigt hjälpsamma! :)
TIDSTJUVEN

#3 - Johanna

Men alltså vah.. Min blogg har också hamnat ut för samma sak. Fattar inte vad folk tänker med, om det är någon människa.. Helt sjukt iallafall.

#4 - Matilda

Fy vad tråkigt!

#5 - ellenlundis

Fy va trist! > _<