Mer reklam och mindre reportage?

 
God förmiddag! Har ni det bra? Själv tog jag med mig kaffekoppen till sovrummet idag...
 
 
...och bänkade mig i sängen med senaste numret av ELLE.
ELLE är min favorittidning, men på sistone har jag blivit lite irriterad på att det är så himla mycket reklam i den nu för tiden. Kanske det är så med de flesta livsstilsmagasin numera? Mindre reportage och artiklar och mer hjärndöda reklamkampanjer och betalda modesidor. I och för sig kan ju snyggt gjorda reklamkampanjer också vara helt inspirerande ur foto- och bloggsynvinkel, men det känns ändå lite onödigt att betala dyra pengar för en tidning på 210 sidor när man sedan inser att varannan sida är reklam. Då kunde ju tidningen vara hälften billigare också, men priset är fortfarande samma. Är jag helt ute och cyklar nu eller har ni också märkt av det här fenomenet?
#1 - Karolina

Håller med, så irriterande... Visst kan man få inspiration av reklam också, men inte vill man betala för 50% reklam!

Svar: Exakt! Jag undrar om det beror på att tidningar är ett så långsamt medium numera att de helt enkelt håller på att dö ut. (Hoppas att det inte är så. Jag gillar tidningar!)
TIDSTJUVEN

#2 - MATILDA ROSQVIST

Tycker det är mycket reklam i alla tidningar vilket är lite synd :/

Svar: Ja! Man förstår ju att de säkert behöver annonsintäkterna, men det är ju ändå konstigt att tidningarna är svindyra med tanke på hur mycket reklam de sålt.
TIDSTJUVEN

#3 - Christina

Jag har helt slutat läsa inrednings- och modetidningar just p.g.a all reklam som finns insprängd i innehållet. Det är ju inte för reklamen som jag köper den dyra tidningen. Tacka vet jag att det mesta hittas långt före tidningarna i alla fantastiska bloggar.

Svar: Jag förstår dig. Men jag är alldeles för förtjust i känslan av att bläddra i ett fint magasin med glansiga sidor, snygga bilder och välskrivna texter. Även om bloggar och nätsidor är så mycket snabbare på att rapportera om nyheter och trender så kan de ändå inte leverera den där tidningskänslan. Kanske jag är gammalmodig. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Karamellen

Jag har märkt samma sak med just Elle. Gillar den annars, men den har alldeles för många sidor reklam. Nu köper jag inte längre fysiska tidningar utan använder enbart appen Readly i surfplattan. Kanske inte lika mysigt som med en papperstidning, men där finns så många olika tidningar att läsa och det kostar ungefär samma som ett nummer av Elle i pappersformat.

#5 - Satu

Nu vet jag inte hur Elle har det, men när jag jobbade på Damernas Värld påpekade läsare det där alltid nu och då. Svaret är väl att tidningen inte går runt utan reklam. Det är i princip reklamen/annonserna som betalar tidningen. Ju mer annonser desto fler redaktionella sidor ryms det i en tidning. Damernas Värld har, i alla fall då jag jobbade där, aldrig mer annonser än redaktionella sidor, är dock inte lika insatt i Elle. Det som man kanske inte heller tänker på hur mycket jobb och pengar som går åt de där redaktionella sidorna, och det är nog säkert också en orsak till att annonsmängden har ökat i tidningarna. Sen är ju också svenska tidningar dyrare här än vad de är i Sverige och dyrare här än vad finska modetidningar är. 5€ eller 50 kr som de kostar i Sverige tycker inte jag är så farligt pris att betala för en välgjord tidning, för precis som du älskar jag att bläddra i fina tidningar med fina glansiga sidor med välskrivna texter :)