Det händer i Vörå

 
BOOOM!
Där gick startskottet för Vörådagarna.
 
Den här veckan tycker jag att ni ALLA (ja, varje kotte som läser det här) ska komma hit till min kära hemkommun Vörå på besök. Vörådagarna är en hel vecka alldeles fullproppad med kul program för både ung och gammal. Det brukar vara en av de allra roligaste veckorna på hela sommaren! :) Själv kommer jag att jobba halva veckan och hela helgen, så ni har desto större orsak att fira lite för mig också. Okej? Veckans program hittas i sin helhet här, men jag tänkte tipsa om några guldkorn som ni absolut inte får missa. Sex anledningar till att besöka Vörå den här veckan.
 
 
SOMMARFEST PÅ NORRVALLA, torsdag 2.7 kl. 14-21.
Folkhälsans sommarfest på Norrvalla är ett evenemang dit man kan ta med både fyraåringen och åttioåringen. Det finns både hoppslott och klätterväggar. Trettioåriga mamma lär garanterat också trivas, för årets huvudartist är ingen mindre än den svenska Eurovision Song Contest-vinnaren Måns Zelmerlöw. Vörås egna stolthet KAJ värmer upp (och spelar säkert den pinfärska succélåten om frassin!). Förra året såg det ut så här och då var det en av sommarens allra roligaste dagar!
 
MAXMODANSIN, fredag 3.7 kl. 21-02.
Det årliga succéevenemanget intar återigen Maxmo dansbana. Förra året var det rekordmånga inbetalda och det skulle inte förvåna om det blir nytt rekord i år.
 
 
SMIDESDAG PÅ KIMO BRUK, lördag 4.7 kl. 10-16.
Kimo Bruk, som är ett gammalt industriområde från 1700-talet, ligger mitt i natursköna Kimo och är en av kommunens allra vackraste platser enligt mig. Om ni inte varit dit tidigare ska ni absolut passa på nu på lördag när hela området vaknar till liv. Under smidesdagen ordnas gammaldags torg, kaffeservering, smidesförevisningar och stipendieutdelning. Så här såg det ut förra året.
 
LANGRADIN i Vörå centrum, lördag 4.7 kl. 11.
Langradin består precis som namnet säger av en lång rad av företag och föreningar som är aktiva i Vörå kommun. Paraden av företag tågar genom centrum och kastar ut godis till alla ivriga kids och gamla farbröder. Samtidigt ordnas också sommarmarknad och bakluckeloppis vid Kommungården. Så här såg det ut för tre år sedan.
 
 
VÖRÅDAGSDANS, lördag kl. 20.30-02.
Vörådagsdansen på Storberget i Rejpelt är ett måste om man är Vöråbo. Där träffar man alla gamla klasskompisar från högstadiet plus alla övriga släktingar, vänner och bekanta.
 
GRÖTSERVERING vid Furirsbostället, söndag kl. 12.
Vem vill väl inte äta gröt i en mysig miljö? Furirsbostället ligger nära riksåttan här i Oravais, invid slagfältet. Där serveras det gröt och kaffe från klockan 12 på söndag och sedan drar Vörådagarnas huvudfest igång från klockan 14. Vid Furirsbostället ser det ut så här vintertid, och sommartid är det minst lika mysigt. Helt klart värt ett besök!
Förutom allt det här så ordnas det också cykelorientering, nattzumba, paintball, konstutställningar, barnteater, försäljning av bibliotekets avskrivna böcker, fågelexkursion och allt möjligt annat spännande under veckan. Det finns något för alla. Sa jag att det löns att komma till Vörå den här veckan? ;)
#1 - N

Vad roligt!

Svar: Ja, superkul när det ordnas så mycket program under sommaren. :)
TIDSTJUVEN

#2 - Carolinahannamaria

Jag ser väldigt mycket framemot Måns! ;)

Svar: Det kan jag förstå! :) Hade jag inte jobbat på torsdag så hade jag också köpt en biljett på direkten.
TIDSTJUVEN

#3 - P e t r o n e l l a

Japp, vi dyker upp på torsdag också :D Det kommer bli superbra, vackert och varmt väder har de ju lovat också + vem tackar inte ja till att få se Mums-Måns ;)

Svar: Välkommen till Vörå får jag väl säga då. :D Jag kan rekommendera att ta med en picknickfilt till Norrvalla. Det ser helt klart ut att bli toppenbra väder på torsdag!
TIDSTJUVEN