Vasas flora och fauna

 
När man har vaknätter på jobbet är det viktigt att ha bra musik att lyssna på. De tre senaste nätterna har jag lyssnat sönder Vasas flora och fauna. Känner ni till dem? Bandmedlemmarna har, precis som namnet antyder, rötterna i Vasa. De sjunger på klingande finlandssvensk dialekt och deras musikstil kan närmast klassas som indiepop. Jag är totalt kär i alla låtarna på deras nya album Släkt med Lotta Svärd.
 
Personligen tycker jag att det oftast låter väldigt löjligt när artister sjunger seriösa låtar (alltså låtar som inte är humorlåtar) på finlandssvenska, men just Vasas florna och fauna får den där löjligheten att slå över till trendighet. Jag älskar att de namedroppar platser, ställen och personer som man känner igen. Slutresultatet blir väldigt hemtrevligt, mysigt och fint. Perfekt nattmusik.
 
#1 - PJ:s byffé – från by till fe

Jag är av en helt annan generation men tycker också mycket om denna samling fina låtar av VFoF. Av ungefär samma orsaker som du skriver om. Så naket och avskalat till vacker musik. Jag har inte heller tidigare uppskattat finlandssvensk musik i denna genre men denna grupp har verkligen lyckats!