Tre små irritationsmoment

Ursäkta, men jag måste bara få avreagera mig lite. Jag har nämligen ett par saker som jag gått och irriterat mig så fruktansvärt på de senaste dagarna.
 
 
Irritationsmoment #1: Felstavningar av ordet terrass
Att ingen verkar kunna stava till terrass. T-E-R-R-A-S-S. Hur svårt kan det vara att skriva två R i terrass? Jag tror inte att jag har sett en enda person som stavat terrass rätt ännu. Och ändå envisas alla med att blogga och instagramma om sina förbenade felstavade terrasser och terrassprojekt. Jag får spunk!
 
 
Irritationsmoment #2: Konstiga parkeringsregler
Jag var på Maxmodansin i fredags. Vi kom dit med bil och körde in på området för att parkera där det är meningen att man ska parkera när man anländer med bil. Vet ni vad parkeringsvakterna gjorde? De parkerade in folk. Alltså de ställde alla bilar så nära varandra det bara gick, med den ena bilens bakända tätt intill den andra bilens framända. De bilar som kommit dit först kunde alltså omöjligt slippa bort förrän alla som kommit dit senare hade åkt.
 
En av orsakerna till att man tar bil till ett evenemang är väl ändå att man ska kunna åka hem när man vill, eller hur? Inte när själva dansen är slut någon gång mitt i natten, eller först efter att de som kommit dit senare än man själv har åkt hem. Jag hade i alla fall inte varit särskilt glad ifall min bil stått parkerad längst in och de som parkerat framför hade åkt hem med buss.
 
 
Irritationsmoment #3: Förkylningar på sommaren
Jag förstår inte hur jag lyckas, men varje sommar drar jag på mig en förkylning. I år är inget undantag. Jag snörvlar, hostar och nyser. Och då har jag knappt hunnit vara utomhus i sommar, så jag skyller allt på luftkonditioneringen i bilen. Morr.
#1 - livingwithmycamera

Shit! Sorry!! *hoppar genast till egen blogg och rättar felet* ;)

Svar: Tack på förhand! ;)
TIDSTJUVEN

#2 - Mamm

Läste rubriken och såg första bilden ....glad att det inte är vår terrass du är irriterad på ! 😉

Svar: Världens bästa terrass kan man garanterat inte vara irriterad på (så länge du stavar den rätt... hehe). :D ♥
TIDSTJUVEN

#3 - Nina

Kan inte annat än hålla med dej, stör mej på folk som inte stavar rätt ;)
Ser dom inte att nånting är fel i orden dom skriver!!

Men en snygg terrass har ni åtminstone!

Svar: Jag försöker att inte störa mig så mycket på stavfel, men ibland är det omöjligt att låta bli att bli irriterad när samma stavfel återkommer tusen gånger under en dag. ;)
Ja, visst är föräldrarnas inglasade terrass supermysig. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Yvonne

Fniss, #1 kunde vara jag :) Fast iofs ska ju folk få skriva oavsett om de stavar perfekt eller inte...

Tvåan kan jag också hålla med om även om jag inte var där, hur tänkte de egentligen...

Krya på dig!

Svar: Jag tycker förstås också att alla ska få skriva, oavsett om man stavar perfekt eller inte. :) Men hela den senaste veckan har det här stavfelet mött mig vart jag än tittat (det brukar ju bli så om man blir riktigt irriterad på någonting), så jag tycker att alla kunde ta och lära sig att stava terrass rätt nu. Haha. :D

Ja, jag skulle bra gärna vilja veta hur parkeringsvakterna tänkte. Säkert ville de utnyttja parkeringsytan maximalt, men i slutändan ledde det ju till att folk hellre parkerade längs någon vägkant än på själva området.
TIDSTJUVEN

#5 - Carro

*söker febrilt åpp mitt inlägg som ja vejt innehåller ordet "terrass*. PUH, rätt stavat!! :D Förstår din irritation!

Hälsningar,
En annan språknazist :D

Svar: Haha, skönt att jag inte är ensam om att vara grammatiknazi. :D *high five*
TIDSTJUVEN

#6 - Sandra

Haha! Jag kan ärligt säga att jag har svårt med terrass ;) men faktiskt Kollade jag upp det i våras så jag inte skulle behöva skämmas. Men jag ber om ursäkt OM jag nångång skrivit fel (och isf skäms jag, språkpolis som jag brukar vara). Men så har det kanske blivit så att man skriver mer i talspråk, och då blir det ju "terass" ;)

Svar: Ja, skriver man talspråk eller dialekt är det ju en helt annan femma. Då får man stava precis hur man vill tycker jag. Men har man en blogg där man annars skriver korrekt svenska borde man allt ta och lära sig att stava till terrass. :')
TIDSTJUVEN

#7 - Christina

Haha, jag fick genast kontrollera mina instabilder på terRassen och inse att de är felstavade. Nog för att jag läst terrass med två r, men knappast något jag tänker på när jag själv använder ordet.

Svar: Nå nu vet du! ;) Jag menade inget personligt åt någon, men blev bara så irriterad på att så otroligt många stavar det fel. Så du behöver inte känna dig utpekad. :)
TIDSTJUVEN