Tre Kärlekar i Kyroboas

 
Det såg nästan ut att börja regna igår när vi samlade ihop gänget och körde mot Kyroboas i Kimo för att gå på teater, men som tur blev det istället en riktigt fin kväll med sol och till och med lite sommarvärme. Det var helt enkelt en perfekt kväll för att åskåda sommarteater i den härliga miljön invid Kimo Bruks gamla vattenkvarn. I år fyller Oravais Teater 30 år, så årets teateruppsättning är en jubileumsföreställning.
 
 
Årets sommarteater heter Tre Kärlekar. Det är ursprungligen en TV-serie gjord av Lars Molin men i år sätter Oravais Teater upp den i regi av Ann-Luise Bertell. Handlingen utspelar sig i ett jordbrukarsamhälle vid en fors i 50-talets Kyroboas. Det är en pjäs om familjeproblematik, förändring, envishet och tre helt olika kärlekar.
 
 
Jag tilltalades genast av de olika personligheterna och livsödena som skådespelarna så skickligt lyckas gestalta. De mycket finurliga dialektala uttrycken gör dessutom att pjäsen, som ursprungligen är rikssvensk, känns väldigt genuin här i Österbotten.
 
Stundtals går dock handlingen lite väl snabbt fram (vilket i och för sig är förståeligt när en tv-serie på sexton timmar komprimeras till en två timmar lång teaterpjäs) och som åskådare hinner man inte riktigt hänga med i alla svängar ibland. Speciellt slutet är i mina ögon lite väl abrupt och därmed berörde pjäsen mig inte lika djupt som exempelvis förra årets pjäs Lumpänglar gjorde. Men sommarteater är alltid sommarteater, och de medverkande är i år skickligare än någonsin! Tänk vilka förmågor det finns här i nejden.
 
 
Biljetterna går åt som smör i solen, så vill ni hinna gå på sommarteater i år föreslår jag att ni bokar biljett här nu på direkten. Ni kommer inte att ångra er. :)
#1 - Ida-Marie

Ååååh så mysigt det ser ut :D

Svar: Jaa, sommarteater är så härligt. :) I Kyroboas sitter man dessutom på en vridläktare, så de olika scenerna utspelar sig i olika miljöer. Om du har tid någon kväll ska du absolut passa på att gå och se årets sommarteater! :)
TIDSTJUVEN

#2 - S A N N A♥

Ser så somrigt och mysigt ut:)

#3 - marianorrgard

Synd att jag missar Oravais teater i år.. Förra årets pjäs var så bra och gripande, minns speciellt drunkningsscenen som var så stark, gick inte att se den med torra ögon om vi säger så..!

#4 - Erica

Vad mysigt med teater! =)

#5 - Sara

Det är så mysigt att gå på sommarteater! Måste se om jag skulle kunna få en biljett till just denna.

#6 - Hanna

Haha, helt utan att veta om ditt inlägg så skrev jag just om vår uppsättning av Robin Hood, det märks att det är sommarteatrar på gång :P
Men jo, Lumpänglar var fantastisk! Jag ska se om vi hinner till Oravais i år i och med att vi har sista föreställningen nu på söndag. Problemet med att besöka andra sommarteatrar då man själv är inblandad i en är att man automatiskt sitter och "analyserar" pjäsen utan att man kan göra något åt de :D