Bikinifitness, mens och mobbning

Något som verkligen hör sommaren till är sommarprat. Jag försöker lyssna på så många som möjligt av Yle Radio Vegas och Sveriges Radio P1:s sommarprat. Det finns redan en hel djungel av gripande och intressanta sommarprat att botanisera bland! Om ni också har tänkt börja lyssna på sommarprat men inte vet i vilken ände ni ska börja så kan jag tipsa om tre stycken som jag gillade. 
 
Camilla Back är finsk mästare i bikinifitness. Hennes sommarprat handlar dels om vägen till bikinifitnessframgångarna, men också om hur viktig familjen är och hur hon och hennes trillingsyskon är sammansvetsade för livet. Det är ett jordnära sommarprat som möter fördomarna mot bikinifitness på ett moget och genomtänkt sätt. Jag är sjukt imponerad av Camillas drivkraft och hennes mod. Syskonkärleken genomsyrar hela sommarpratet på ett mycket fint sätt och Camilla verkar vara en så genuin och ödmjuk människa.
 
 
Clara Henry är en svensk videobloggare. Jag satt och gapflabbade mig igenom hela Clara Henrys sommarprat. Hon bjuder på sig själv från första till sista minut och pratar om svett, internet, mens och kändisskap. Om att vara mittemellan. Det märks att Clara är van att skriva manus och spela in videor vid det här laget, för hon utnyttjar berättarknep, röstanvändning och humor på ett underbart sätt i sitt sommarprat. Väl värt att lyssna på!
 
David Batra är svensk komiker, men hans sommarprat har ingenting med humor att göra. Det är ett ärligt och tungt sommarprat om hur mobbning i lågstadiet lämnar spår för livet. Ett klassiskt sommarpratsämne kanske, men i det här fallet var det inte David som blev mobbad. Nej, det var David själv som var mobbaren. I sommarpratet berättar David om hur mobbningen förföljt honom och orsakat både dåligt samvete och ångest. David tar för första gången sedan högstadiet kontakt med personen han mobbade och det blir ett väldigt annorlunda sommarprat.
#1 - Agnes

Hittade ingenstans man kunde lyssna på dem, så tack så jättemycket, haha :D

Svar: Nämen? :D Jag har länkat rubrikerna till respektive sommarprat, så det är bara att trycka på den aprikosfärgade texten så kommer du till rätt plats. Säg till om det inte funkar!
TIDSTJUVEN

#2 - Henrietta Nylund

Alla dom där verkar ju så intressanta! Speciellt den sista! Kan man lyssna via nätet? :D

Svar: Det är de! :) Jodå, man kan kan lyssna via nätet (och säkert via någon app också om man hellre vill det). Alla länkarna går till sommarpratens webbsidor. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Linnea Hansen

Tack så mycket för kommentaren på bloggen! Att lyssna på sommarprat är så mysigt! Så dessa tre ska jag definitivt lyssna på :)

#4 - Linnea

Åh, alltså jag måste börja lyssna på sommarpraten, har inte hört ett enda ett!?

#5 - JUNITJEJ

Det är fantastiskt kul att lyssna på sommarpratarna!

#6 - JoLi

Hade helt glömt bort sommarpratarna :O såg så fram emot att lyssna på det här i sommar men var inspirerad innan det hade börjat och sedan har jag tydligen lyckats glömma bort det. TACK tack för påminnelsen :) nu har jag mycket att lyssna på.

#7 - Hemma Hos Felicia

har planerat att lyssna på Clara Henrys sommarprat men nu måste jag ju bara lyssna på Camillas också :D tack för tipset!

#8 - Ellen Gräntz

Gillade också både Clara Henrys och David Batras! Dock har inget sommarprat än i år imponerat på mig lika mycket som Anja Pärsons från 2012. Älskade det!