Så blir man av med julen på tre timmar

 
Idag fick en Instagram-bild mig att storstäda hela lägenheten. Eehh? tänker ni och fattar ingenting. Men så här var det: Jag kom hem från skolan och slängde mig på soffan för att slötitta igenom Instagram-flödet som den latmask jag är. Då dök det upp en riktigt vårig bild föreställande någons tulpaner på ett soffbord och jag fick en plötslig känsla av att jag bara måste ha tulpaner jag också. Helst på direkten.
 
Men man kan ju inte ha tulpaner i samma rum som en ledsen julgran heller, så jag var helt enkelt tvungen att börja med att plocka bort allt julgranspynt ur granen för att kunna slänga ut den. Då var jag förstås tvungen att städa undan resten av julpyntet, julstjärnorna och ljusstakarna i lägenheten också. Och dammsuga, för det låg ju plötsligt barr överallt. Och när jag ändå var igång med dammsugaren kunde jag ju lika gärna dammsuga hela lägenheten, men för att kunna göra det var jag tvungen att plocka igenom alla klädhögarna i sovrummet. Och då var jag ju förstås tvungen att sätta igång tvättmaskinen också... Tvättmaskinen fick mig att tänka på diskmaskinen som borde tömmas och fyllas, och när diskbänken var så gott som tom såg de smutsiga stekpannorna som låg kvar där så deprimerande ut att jag var tvungen att diska dem också. Och så var jag tvungen att vattna blommorna (som jag trodde att hade dött), torka damm, byta ut dukar, tända massa nya ljus och så vidare...
 
Plötsligt hade jag, världens största städhatare,
städat hela lägenheten tack vare tulpaner på Instagram.
 
 
Jag belönade mig själv med en välförtjänt kaffekopp. Kanske jag borde köpa en tulpanbukett också.

Ha en fin fredagkväll!
#1 - Ida-Marie

VILKET FLYT! Du får komma å städa hit också haha ;)

Svar: Eller hur! :D Ja visst, om jag får ett par tulpanbuketter i utbyte så? ;)
TIDSTJUVEN

#2 - Paula"s Blogg

Vad duktig du var :)

Svar: Plötsligt händer det. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Linda

Vilken superwoman! :D Härrlit Maria!

Svar: Ibland känner man int ens igen se själv, hehe. ;) Tack!
TIDSTJUVEN

#4 - Christina

Duktigt! :) Själv fixade jag bort granen igår och köpte tulpaner idag och fixade lite vintersnyggt med nya reafynds gardiner och kuddöverdrag till soffan. :) Fast själva grovstädandet lämnar jag nog till morgondagen.

Svar: Det låter alldeles toppen tycker jag. :) Hoppas att du får en riktigt fin helg!
TIDSTJUVEN

#5 - Jessica

Härligt! jag funderar starkt på att ta bort julen jag med =) Men å andra sidan är de så kort tid så kanske bara till på söndag får den stanna =)

Svar: Ja, det har du så rätt i. Jag kände mig också väldigt tudelad till att ta bort julen eller inte, men jag har noll julkänsla kvar och vill bara ha vår nu istället så julen fick ryka. Ha en fin helg! :)
TIDSTJUVEN

#6 - Linda

Hihih, sådär brukar det gå för mig också :D

Svar: Konstigt fenomen. ;)
TIDSTJUVEN

#7 - fotograferats.blogg.se

Bra jobbat! Vårt julpynt städades bort på ca två minuter, men det säger mest om den bristande mängden av julpynt än hur effektiv jag var :)

Svar: Tack! Men haha, det låter ju minst sagt effektivt och bra tycker jag. Snabbt pyntat, snabbt städat. ;)
TIDSTJUVEN

#8 - Denise Taylor

Grymt jobbat! :)

Svar: Tack du! :)
TIDSTJUVEN

#9 - Saragunmarie

Haha, härligt! :D