Ett spännande biotips

 
Tack för alla superbra filmtips som ni bidragit med! Nu är lagret av filmer som ska ses återigen välfyllt. Fredagkvällen slutade något otippat med att jag kollade upp lite biotider och skickade ett mess till sambon. "Hej, Taken 3 börjar kl 21. Hänger du med på bio?" Sambon, som också gillar Taken-filmerna, nappade förstås direkt. Så då bokade jag helt enkelt två biobiljetter via det nya internetsystemet som biograferna i Vasa och Jakobstad har infört (toppenbra system för den som vill försäkra sig om att hinna få en bra plats!) och sedan hoppade vi i bilen och körde iväg till Jeppis på spontandejt och biopremiär. Det rekommenderas!
 
 
"I'll find you. And we both know what's going to happen."
Ingen Taken-film är komplett utan det klassiska citatet. Inte heller trean.


Taken 3 tog vid ungefär där föregående film slutade. Och precis som de två första filmerna så bjöd den på ett äventyr där man fick sitta på helspänn från början till slut. Trots att filmerna är så himla osannolika (med allt för många övernaturliga stunts, oförklarliga sammanträffanden och så vidare) så är de ändå i en klass för sig i filmvärlden. Om ni gillade första och andra filmen ska ni absolut se trean också! Den här gången är det inte riktigt något kidnappningsdrama det rör sig om, utan istället är det ett mord som har skett och Liam Neesons rollkaraktär Bryan Mills är huvudmisstänkt. En riktig nagelbitare.
 
Taken 3 får 4 av 5 stjärnor från tidstjuven.com.
#1 - Annika

Tack för recensionen, har väntat på en för att veta om den är värd att kolla på bio. 1 an e så sjukt bra, 2:an bra den också så jag var lite rädd att bli besviken på denna men bra om spänningen håller i en film till :)
Jag har dock skrämt upp mig lite av den albanska maffian, så när vi för två somrar sen besökte Albanien (bilandes från kosovo) så var jag ju rädd att någon skulle kidnappa oss där uppe i bergstopparna, vägrade att bo i på lägsta våningen i ett hotell utan bad om ett rum som inte var i markhöjd, höll barnen hand i hand vart vi än gick och litade inte på att någon höll koll på dem utom jag. Rena rama höken var jag! Har också frågat svärmor om det verkligen e så mycket maffia och människohandel där och hon sa att det skeppas verkligen mycket över till Italien. Massor med försvunna barn och kvinnor i Albanien. Och jag har inte svårt att tro det heller, för på gatan och stränder gick tiggare med "sovande" barn i famnen och sa att de behövde pengar till medicin. Barnen var troligen inte deras egna, de"sov" nog inte hela dagarna utan var nog drogade för om ditt barn skulle vara så sjukt så skulle man väl inte gå med det mitt på heta stranden heller? Och det gör en så illamående att man på utsidan inte kan göra något :( Nå, nu kom jag lite av mig här. Men ja, en biotur borde det alltså bli då :)

Svar: Men fy, så läskigt. Men jag förstår din rädsla, jag hade också känt likadant efter att man skrämt upp sig själv av alla filmer. De där "sovande barnen" har jag läst om någonstans tidigare, men då tror jag att det rörde sig om tunnelbanestationer i storstäder som New York t.ex. Men säkert förekommer samma fenomen världen över. Hjärtlösa och samvetslösa människor kommer väl på att det är ett enkelt sätt att lura turister och andra okunniga på pengar. Fy sjutton så sjukt!!!

Men ja, angående filmen så hamnar den här någonstans mittemellan de två första i spänningsnivå. Ettan är bäst förstås, men trean är nästan snäppet bättre än tvåan tycker jag. Hoppas att du gillar den!
TIDSTJUVEN

#2 - daniela

vi ska se den me Niko imorgon! :)

Svar: Berätta gärna vad du tyckte om den :)
TIDSTJUVEN

#3 - Anonym

Superfin blogg! :) Taken filmerna är sååå bra! riktigt lessen över att jag missade när den gick på bio!