Att gå på skattjakt

 
Nu har loppisloppan kommit skuttande och bitit mig igen. Mitt loppisshoppande går i perioder och just nu har jag en sådan period då jag bara vill vandra runt på lopptorg dagarna i ända. Då är det tur att man hinner med sådant på helgerna ibland. Förrförra helgen blev det en sväng via Brändöloppiset och nu senaste helg for Ida, Challo och jag på en liten miniloppisrunda.
 
Vi började med att spana in Röda korsets loppis. Det har flyttat från Vöråstan till Klemetsögatan, till en riktigt ljus och fräsch lokal i samma hus som Supermarket och Multitronic. Fyndlyckan var dock inte stor i SPR-loppiset, så vi rörde oss vidare till Adam & Ewa istället. Där hittar man alltid så mycket snyggt! Jag var på jakt efter kopparfärgade ytterkrukor, men kom hem med två grå krukor och två Iittala-ljuslyktor istället.
 
Jag var tvungen att hojta tvärs över rummet åt Ida när jag såg det här djurhuvudet. Prick hennes stil.
 
Den här tekannemodellen är så fin. Vill ha!
 
Jättecupcaken hade gärna fått flytta in i min cupcakesamling om den varit lite billigare.
 
Någon sålde en mini-mini-version av min kopparskål också. Så söt!
 
Det är inte det där med att köpa saker som är poängen med att gå på loppis tycker jag, utan det roliga är själva fyndjakten. Det blir nästan som en skattjakt, där man aldrig är säker på vad skatten egentligen består av.
#1 - Christina

Vad roligt med loppisrundor. Jag var ju nyligen på runda i Jakobstad, men känner att jag snart behöver gå en runda i Vasa också. :)

Svar: Ja, visst är det kul! Jag är inte alls bekant med Jakobstads loppisutbud men där skulle jag också vilja ta en runda någon gång. Jag tror bestämt att jag får pricka in en loppisdag i Jeppis nu till våren. :)
TIDSTJUVEN

#2 - Silje

Tycker också att det är själva "skattjakten" som är roligast :D

Svar: Jamen visst är det ju så! Egentligen gör det ingenting om man kommer hem helt tomhänt från en loppisrunda. Huvudsaken är att man fått gå på skattjakt.
TIDSTJUVEN

#3 - Hanna

I Åbo centrum tycker jag det finns väldigt få vettiga loppisar, eller så har jag inte sökt på rätt ställen, man måste nästan utanför Åbo centrum (=buss eller bil) och det orkar man inte med då man inte vet vad man hittar och det tar en massa tid... Dock är ju det bästa att UFF finns i centrum, där kan man alltid hitta spännande kläder! :D

Svar: Äsch då, det låter ju verkligen trist att det finns så få loppisar i Åbo. Har du testat att googla efter loppisar? Ibland kan de ju vara så undangömda att man inte hittar dem ifall man inte är på jakt efter dem.
TIDSTJUVEN

#4 - Sandra

Det börjar vara alltför länge sedan jag gick på loppis nu... Om jag inte minns fel har jag bara varit en gång på loppis det här senaste halvåret :(

Svar: Det har blivit väldigt lite loppis för mig också det senaste halvåret. :( Men i somras blev det nästan lite överdos istället, så det jämnar ju ut sig i längden tänker jag.
TIDSTJUVEN

#5 - PrinsessaVanessa

Härligt med loppisrunda! Och så härliga bilder :D

Svar: Tack så mycket Vanessa! :D
TIDSTJUVEN

#6 - Matilda Wikblom

älskar att gå på loppis och fynda :D Synd bara att killen inte håller med, får ta och tvinga med honom någon dag heh :D