Skatter från svunna tider

 
Idag har jag åkt på tidsresa och gått på skattjakt bland släktens gamla prylar. Skatten bestod bland annat av en uråldrig kappsäck som jag tänker mig att kommer fungera perfekt som fotorekvisita, men också som en inredningspryl. Jag måste bara damma av den och ge den lite kärlek först. :)
 
 
Skatten blev också några Karhula- och Riihimäki-burkar av varierande storlekar. De ska få bidra med lite snygg förvaring i köket, men först tänkte jag passa på att använda dem som ljuslyktor nu på lördag. Vi är ett gäng kompisar som ska fira villaavslutning med kräftskiva ute vid havet på lördag, och jag tänker mig att det blir supermysigt med lite sand och blockljus i botten på glasburkarna. Typ så här. Eller vad tror ni?
#1 - Linda

Snyggt! :D

Svar: Tack! :) Rätt bra vindsfynd skulle jag vilja påstå.
TIDSTJUVEN

#2 - Maria

så fin! Det härligaste är ju ändå att göra värsta fynden i sin egna familjs/släkts gömmor! :) Jag hittade ju t.ex. mammas egensydda klänning från mitten av 70-talet som är i utmärkt skick och passar mig helt perfekt, det överlägset bästa "hemmafyndet" jag gjort :) (http://marvelicious.blogg.se/2015/june/30-day-photo-challenge-dag-2-2.html#comment)

Svar: Precis! Oftast hittar man bättre fynd hemma än på loppis - och det bästa är ju att sakerna som tillhört ens släktingar har så mycket historia och minnen i sig. Det är fint att kunna använda sådant som man vet att har tillhört ens förfäder. :) Så fin din arveklänning är!
TIDSTJUVEN

#3 - Christina

Det är superfint, jag hade fram mina riihimäkiburkar som ljuslyktor förra helgen och det var så snyggt!

Svar: Så kul! Då vågar jag också använda dem som lyktor. :)
TIDSTJUVEN

#4 - hanna, förbanna

de här bilderna var ju alldeles fantastiska! <3

Svar: Tack så mycket Hanna! :) ♥ Bilderna är bara tagna i all hast, men någon riktig fotografering i den här stilen skulle verkligen vara kul.
TIDSTJUVEN