Mumin, feminism och fotografering

Man kan ju inte åka på solsemester utan att ta med sig lite pool- och strandunderhållning.
 
Jag klickade hem lite nödvändigheter på nätet häromveckan och sedan trillade sakerna en efter en ner i brevlådan: en engångsundervattenskamera, Not that kind of girl och Sent i november. Jag har på känn att det blir en perfekt kombination. Jag har faktiskt inte läst någon av muminböckerna nu i vuxen ålder, så det ska bli riktigt spännande att återupptäcka den magiska muminvärlden från barndomen samtidigt som jag kanske förstår Tove Janssons underliggande budskap på ett helt annat sätt nu... Är det någon av er som är muminfantaster?
#1 - Mimas Hälsa&Skönhet

Jag har också funderat över att läsa muminböckerna i vuxen ålder. Flera av mina vänner har rekommenderat dem nämligen. Just nu håller jag på och läser Den Hemlige Kocken om fusket på tallriken...

#2 - Christina

Jag har läst två muminböcker hittills och jag älskar dem. Fungerar lika bra att läsa som vuxen, som för barnen. Lena Dunhams bok ligger också och väntar på mig..

#3 - Marre

Åh, muminböckerna! Jag läste dem aldrig under uppväxten, såg bara den animerade tv-serien. Nu när jag lyssnar på ljudböcker i bilen så slog jag till på mumin och plöjde alla (utom hela Sent i november eftersom skivan var dålig). De var av skiftande kvalitet (jag gillar de senare bäst), men helt klart läsvärda! Jag tror nog att favoriten är Pappan och havet.