Bikiniöverkonsumtion

 
Dagens fråga: Hur många bikinis har du?
 
Jag inventerade nyss mitt bikinilager för att bestämma vilka som åker med i resväskan till Turkiet och vilka som stannar hemma, och kom fram till att jag har inte mindre än 9 stycken bikinitoppar och 8 stycken bikinitrosor (plus x antal bikinis som är ute på vift) att välja bland. Hoppsan. Få av dem hör ihop, men jag brukar mixa och matcha lite som jag tycker. Men alltså, med tanke på att jag har simmat och solat exakt två gånger den här sommaren känns det ju lite onödigt med så här många snygga bikinis liggande i garderoben... Är det bara jag som har det här bikiniöverkonsumtionsproblemet?
#1 - Linda

Tror jag har runt 10 bikinis jag :D altså både under o överdel!

Svar: Skönt, då är jag inte ensam om det här problemet alltså. :D Använder du alla, eller har du några favoriter som åker på? Jag brukar försöka variera mina, men det finns förstås några som jag gillar lite mer. T.ex. den grönsvarta och den helsvarta.
TIDSTJUVEN

#2 - Jasmine

Jag tror det där med bikinin har lite att göra med vilken kroppsform man har också. Har lite större byst och kanske kropp överlag och hittar aldrig några passande bikini, det är en plåga varje år jag måste köpa nytt för att det gamla blivit slitet eller för litet. Hittar absolut aldrig någonting på typ H&M, Gina Tricot eller liknande och vill inte heller sätta ut en förmögenhet på bikini, hehe. Så just nu har jag ett lite för litet bikini och en jättebra simdräkt och det är endast simdräkten jag använt i sommar.

Annars har jag aldrig haft mer är 2 par bikinis samtidigt genom mitt liv, haha :D

Svar: Jag tror att du har rätt. Jag köper uteslutande mina bikinis på H&M, Gina Tricot och liknande affärer. Oftast brukar jag dessutom hitta fina bikinis som passar mig när det är sommarrea. I år köpte jag två stycken bikinitoppar för sammanlagt 6 euro på H&M. Jag antar att det är bra att vara platt ibland, för då har man inte lika höga krav på att bikinin ska stödja, hålla upp osv. Det räcker med att den är snygg och rätt storlek. :) Likadant med sport-BH:ar.

Allt har sina för- och nackdelar. Jag har istället svårt att hitta passande simdräkter.
TIDSTJUVEN

#3 - Yvonne

Härkkas, jag har tre, och tycker det är MYCKET. I min värld har man EN bikini och EN simdräkt :D

Nr 3 var ett impulsköp i sommar då det råkade vara varmt när jag hälsade på mina föräldrar och hade glömt bikinin. TÄNK om jag hade velat simma då och inte haft någon baddräkt med :)

Svar: Det är ju smart, för vem behöver egentligen ÅTTA bikinis när man bara har EN kropp?
TIDSTJUVEN

#4 - Maria

Jag har så många som jag behöver, dvs en bikini + en semigammal som reserv/i nödfall. När den nyaste bikinin går sönder eller börjar se för nött eller urblekt ut så köper jag ny. Och nöjer mig inte med nån halvfin utan letar reda på en som jag verkligen vill ha så behöver jag inte känna behov av att köpa fler! :)

Svar: Det låter som att du har ett sunt förhållande till bikinis. ;)
TIDSTJUVEN

#5 - Maria

Oj! Jag har bara en, som jag inte ens vågat mig i i sommar. Men mitt mål är att bära den på stranden på en snart-inplanerad resa!

Svar: Nämen! Hoppa bums i bikinin, cykla ner till stranden och ta ett dopp. Eller så struntar du i bikinin och badar utan. Det låter kul med en inplanerad resa dock! :D
TIDSTJUVEN

#6 - emsie

Eehhh... Har över 25 övredelar (25 jag räknade till men vet att en del alltid är på vift) och ca 20 nedredelar och en simdräkt :'D Dock anser jag att detta fenomen i min värld är väldigt spännande eftersom jag är väldigt obekväm i min egen kropp, sååå hur har man då ett överflöd av bikinin?

Svar: Åh, en till med samma bikiniöverflöd! :D Ja, alltså jag undrar vad det egentligen är som gör att man köper så många bikinis. Jag är rätt bekväm i min kropp, men det är ju inte som att köper tusen bikinis för att gå runt och visa upp mig i dem ändå. Jag tror snarare att det kanske är någon form av samlarbehov bara. Jag har nämligen samma problem med fina underkläder. :'D
TIDSTJUVEN

#7 - Jarina

Jag hade det problemet för några år sen och ja, nu har jag ju då ett stort antal bikinis som knapps används då det antingen varit så kallt eller då man varit på jobbet hela dagarna. I-landsproblem!

Svar: Verkligen ett i-landsproblem!
TIDSTJUVEN

#8 - Mimmi

Haha ojnää :'D ja brukar nog köp en ny bikini varje år "för att e hör till", så har kanski 5-6 åv båda deilan. Men har också så ja mixar å matchar en deil. I somras slängd ja faktiskt några gamla som ja int ha använd, å had int tänkt köp nan ny (skit somar, vem behöver liksom Bikini?!), men så hitta ja över å underdel för 6e på New Yorker å måsta köp ;) såde gar e allti på hms höstrea å, köper billigt för nästa säsong, men så vill ja int ha dem namejr san, haha!

Svar: Att mix å match e bästa strategin. Tå har man jo mittiallt enno fleir bikinis, tå man kan kombiner olika deilar på mang olika sätt. :) Ooh, New Yorker! Tem har säkert superfina bikinis.... *drömmer*
TIDSTJUVEN

#9 - Linda

Jag har nog mina favoriter. vissa underdelar ryms inte ens på längre, undrar vad det kan bero på? de måste ha krympt! :D

Svar: De har helt klart krympt i tvätten. Det där brukar hända mig också. ;)
TIDSTJUVEN

#10 - ellenlundis

Jag har 2 par bikini och en baddräkt! :)

Svar: Oh, baddräkt! En sådan skulle jag också vilja ha. :) Kanske jag köper en nästa sommar.
TIDSTJUVEN

#11 - JoLi

:O oj.. :D just nu är det bra om jag ens hittar ett par i garderoben. :P

Svar: Hehe, du kan få några av mina. :'D
TIDSTJUVEN

#12 - Daniela

Oj! Jag har en enda bikini, den är från H&M och är så opassande att det nästan är groteskt när jag har på den haha!! Med en lite för stor mage och lår och byst så blir det till att jag aldrig hittar passande bikinis :(

Svar: Nämen! Nästa sommar måste du köpa en ny i rätt storlek. Jag är säker på att Bikinin med stort B finns någonstans därute och väntar på dig. Fortsätt leta.
TIDSTJUVEN

#13 - emsie

Jag tror jag varit en hoarder i mitt tidigare liv :D Jag älskar att samla på saker och köpa nytt jag inte nödvändigtvis behöver. Just nu har jag en annan grej jag köper massor av; söta häften. Vill inte använda dem (för de är ju så söta) men vill köpa många!

Svar: Jag är precis exakt likadan. Jag har samlat på saker ända sedan jag var liten. Då var det klistermärken, suddgummin, häften osv. Numera är underkläder, nagellack och böcker som jag inte hinner läsa.
TIDSTJUVEN