Allmänt torsdagsbabbel

 
Tjena! Här kommer en selfie tagen med en vanlig systemkamera. Ni vet, sådär som man brukade göra år 2008 då selfies fortfarande kallades egopics och Instagram inte var uppfunnet ännu. Oftast tog man sina egopics i badrummet, för där var det bäst ljus och minst chans att föräldrarna skulle störa. Den här är dock tagen i vardagsrummet alldeles nyss, för år 2015 behöver man inte ta sina selfies i smyg längre. Tänk vilken världsförändring.
 
Vad har ni för er då? Kanske ni är på väg på Konstens Natt i Vasa? Det finns verkligen mycket att se i Vasa ikväll. Inte nog med att Vasa fylls av musik och konst, projektet Enkelbiljett till Europa kommer också att gå av stapeln. Enkelbiljett till Europa handlar om problematiken kring människosmuggling och projektet går bland annat ut på att fyra frivilliga människor går in i en container på Vasa torg och spenderar 24 timmar inlåsta där. På det här viset vill de visa hur påfrestande och tuff resan som flykting faktiskt är. Jag tror själv att det här projektet är väldigt viktigt, inte minst för att man som utomstående på något plan ska kunna förstå vad flyktingar faktiskt går igenom. Allting kommer att livestreamas på hemsidan. Spännande.
 
För min del väntar ett kvällsskift på jobbet och förhoppningsvis vill kidsen åka på Vasa-utfärd. Håll tummarna!
#1 - Ida-Marie

Jätte söt bild på dej :D

Svar: Tack snälla! :) Hoppas att du får en fin torsdagkväll. ♥
TIDSTJUVEN

#2 - Jenny

Jag har också funderat på hur attityderna till selfies har ändrats. Förr var det ju jätteskämmis! Extra hemskt var det ju om man tog en bild i en spegel så kameran syntes, haha. Idag är det ju snarare regel än undantag att folk tar selfies. Selfiesticken har ju också blivit socialt accepterad idag, men då den kom tyckte nog många att nej nuuu går det för långt. Undrar vad som kommer härnäst.. :)

Svar: Jamen precis! Numera blir man inte det minsta förvånad när man ser att någon tar fram mobilen för att ta ett självporträtt mitt i matbutiken, på gatan eller till och med i sjukhuset. Hade man gjort det för fem år sedan hade man verkligen fått skämma ögonen ur sig. Kanske det är mer accepterat att vara lite ego nu?
TIDSTJUVEN

#3 - ɑ n n i k ɑ

Så vacker du är! :)

Svar: Nämen TACK snälla du. ♥
TIDSTJUVEN

#4 - Hanna Karlsson

Selfies är kul att ta. :-) Håller tummarna att barnen vill det.

Svar: Hihi, javisst! :)
TIDSTJUVEN