All inclusive vid Medelhavet

Iiik! Vaccinationerna är fixade, passet är i skick (haha!), solkrämen är införskaffad och nedräkningen har börjat. Nu återstår bara ynka elva dagar innan Mikael och jag sätter oss på ett flygplan och åker iväg mot värmen. Eftersom både Yvonne och Veronica var nyfikna på vart vi ska åka tänkte jag berätta lite mer om vår resa. :)
 
 
Jepp, utgående från den fina kartan här ovan kan ni se att vi åker till sydvästra Turkiet. Närmare bestämt till orten Side som ligger vid Medelhavet. Vi var först inställda på att åka till någon grekisk ö, men varken Mikael eller jag har varit till Turkiet tidigare (bortsett från en mellanlandning i Istanbul) och ingen av oss har varit på en riktig charterresa med all inclusive, så när vi hittade en perfekt sista-minuten-resa till Side var vi helt enkelt tvungna att slå till. Det blir sju dagar fyllda av strand- och poolhäng, god mat och förhoppningsvis många plusgrader. ;) Självmordsbombare och andra terrorister ombedes vänligen hålla sig långt borta från Side. Hehe.
 
Det allra bästa är att vi flyger direkt från Vasa, så vi slipper allt krångel med att först ta sig ner till Helsingfors och sedan spendera massor av dötid på flygplatsen eftersom tågtider och flygtider aldrig passar ihop. Tänk så bra att det faktiskt går direktflyg till semesterorter från lilla Vasa!
 
 
Så här ser vårt hotell ut enligt ze internetz. Helt okej, helt okej. ;) Jag föreställer mig att all inclusive-buffén kommer förvandla oss till pappa Rudolf i filmen Sune på Grekland. Ni som har sett den förstår vad jag menar, haha.
Om någon har bra Side-tips på lager får ni gärna dela med er. Tack på förhand! ♥
#1 - Linda

Va mysigt! :)

Svar: Jaa, ja tror att e blir toppenbra å avslappnande! :)
TIDSTJUVEN

#2 - Ronja

Åh så skönt! Side är en fin stad, var dit för några år sedan :)

Svar: Oh, så kul att du har varit dit! :) Om du har tips på någon fin restaurang eller ställe som man måste besöka får du hemskt gärna tipsa.
TIDSTJUVEN

#3 - Laura

Precis på detdär hotellet har vi varit för ett par år sedan, jag rekomenderar att fara in ti Side å Manavgat. Fara å si Manavgats vattenfall otroligt vackert

Svar: Ett vattenfall! Åh, vi måste absolut pricka in en utfärdsdag dit. :) Tack så mycket för tipset.
TIDSTJUVEN

#4 - Isabella

gud så härligt!! :D

Svar: Ja verkligen! :D
TIDSTJUVEN

#5 - Karolina

Åh vad härligt!! Vi åker också direkt från Vasa den här gången - SÅ SKÖNT! Förra året åkte vi via Helsingfors och det är nog mycket mer påfrestande än man kanske skulle tro. Kan lova er att Turkiet är HETT den här årstiden, så ta med hatten/kepsen också för att undvika solsting hehe ;)

Svar: I maj när vi besökte Grekland var vi också tvungna att åka via Helsingfors och dessutom mellanlanda i Turkiet. Sjukt jobbigt med massa väntade, passande av tider och så vidare. Hade man bott i Helsingforstrakten hade det ju varit en helt annan sak förstås, men nog är det tur att vi Österbottningar också har egna flygfält med direktflyg. :D Kepsarna ska vi garanterat packa ner! Hoppas att det blir riktigt härligt väder i Turkiet nu så att både ni och vi får en skön uppladdning inför hösten. :D
TIDSTJUVEN

#6 - PaulaHelenas

Såå härligt!
Ha en superskön resa

Svar: Tack så mycket Paula! :)
TIDSTJUVEN

#7 - Jenny

Gud vad skönt! :) Hoppas ni får en bra resa!

Svar: Tack Jenny! Det blir verkligen ett bra avslut på den här sommaren har jag på känn. :)
TIDSTJUVEN

#8 - ɑ n n i k ɑ

Ha en bra resa! :)

Svar: Tack Annika, det ska vi garanterat ha! :) Ska bara slutspurta på jobbet först. 9 jobbdagar kvar.
TIDSTJUVEN

#9 - Carolinahannamaria

ÅH Side! En stad som ligger mig lite extra varmt om hjärtat, jag har varit dit så många gånger hehe ;) Finns direkt inget som du MÅSTE se i Side (det är nog mest ett ställe där du har sol- och badsemester), men en sak som är väldigt intressant att se på är Apollo-templet inne i gamla stan. Mycket fotovänligt ;)

Vi bokade en resa igår till Turkiet. Dock till Alanya. Man måste ju se nya ställen också :P

Svar: Så kul Carolina! :D När jag googlade innan vi beställde resan märkte jag också att det inte finns sådär jättemycket att "se" i Side, men vad gör väl det. Huvudsaken är att man får en härlig semester. :) Tack för tipset om templet - det ska vi absolut försöka spana in.
Så härligt att ni bokat en resa till Alanya. :) Det ligger ju bara ungefär en timme från Side.
TIDSTJUVEN

#10 - Cassandra

Kommer säkert att bli en jättemysig resa! Hört att det ska vara bra shopping där ;D

Svar: Tack Cassandra, det tror jag också.
Oh, nämen då ska det bli kul att spana in shoppingutbudet också. :D
TIDSTJUVEN

#11 - Silje

Precis vad en behöver efter denna sommar inför en lång höst och vinter :)

Svar: Du sa det! Det känns som den perfekta "pausen" från vardagen innan skola och rutiner sätter igång igen. :)
TIDSTJUVEN

#12 - Jarina

Men ååh vilken lyx med all-inclusive och allt! :) Som jag såg att något annan rekommenderat så rekommenderar jag också Manavgat! Så fint ställe :)

Svar: Eller hur! Det ska bli riktigt spännande att få testa det här med all inclusive. Det kan ju antingen bli en enorm lättnad när man slipper leta matställen hela tiden, eller en riktigt tråkig grej om maten på hotellet inte är bra.

Tack för tipset om Manavgat! Dit ska vi garanterat åka. :) Det ser så fint ut.
TIDSTJUVEN

#13 - Kirunafotominnen

Lustigt att jag snubblade in på din blogg. Min syster bor nämligen i Vörå (har fotografier därifrån i min fotoblogg). Har varit i Oravais också för några år sen, släkten på mammas sida kommer från Finland och heter Orava. Hoppas ni får en bra resa! :)

Svar: Nämen oj, vilket sammanträffande! :) Världen är allt liten. Jag har gått i högstadiet och gymnasiet i Vörå, så där har jag spenderat många år. Nu måste jag genast kika in på din blogg och titta vad du har fotograferat. :) Tack för din kommentar och för resehälsningarna.
TIDSTJUVEN

#14 - Diana Doss

vilken härlig blogg du har! :)

sv: ja, en upplevelse jag aldrig kommer glömma! :)

Svar: Tack Diana. :)
TIDSTJUVEN

#15 - Hellan

Var själv till Side på all inclusive i maj, då redan var det riktigt varmt så säkert ganska så hett nu! Håller med de som tipsat om Manavgat, och marknaden som ordnas där 2 (?) gånger i veckan är värda ett besök. Trevlig resa!

Svar: Ja, jag läste på nätet att det oftast är runt 30 grader varmt i Side nu i augusti, så värme lär det inte vara brist på i alla fall. ;) En marknad låter toppen! Den ska vi absolut besöka. Tack för tipset. :)
TIDSTJUVEN

#16 - Maria

Testa gå med i fb-gruppen "Rese- och utlandsbloggar" som borde hittas på denna adress: https://www.facebook.com/groups/reseochutlandsbloggar/ (ifall länken inte funkar så sök manuellt) där man kan dela och läsa rese- och utlandsrelaterade blogginlägg- även "tillfälliga" resebloggare är välkomna och man får även vara med fast man inte ens bloggar överhuvudtaget, utan går också bra att vara med bara för att man är intresserad av resor och kanske vill hitta inspiration och hitta intressanta resebloggar, diskutera etc :) Du kan ju fråga där ifall någon av resebloggarna där har några tips att komma med, flera av dem verkar vara rena "reseproffsen" :)

Själv har jag inte varit i Side, "bara" i Alanya :P

Svar: Tack för tipset! Jag klickade mig med där på direkten. :) Ska absolut fråga medlemmarna i gruppen ifall någon har bra tips på laget.
TIDSTJUVEN