Tre tanter på auktion

 
Igår bilade vi iväg till Bennäs på auktion, Tesso, Annika och jag. Diverse gamla skolattiraljer, bland annat undervisningskartor och skolplanscher, såldes och det var allmänt trevlig stämning vid den lilla byskolan. Vad vi dock inte hade räknat med var att auktionen skulle hållas utomhus. Den lilla detaljen hade de visst glömt att nämna i förhandsinformationen...
 
 
Som tur hade Tesso bilen full med extra mössor, vantar och till och med en filt, så i slutändan gick det ingen större nöd på oss. Med kaffe och korv i magen och en filt över benen överlevde vi fyra kalla timmar ute i aprilkvällen. När det för länge sedan mörknat och dimman låg tät längs dikesrenarna kunde vi nöjda och glada köra hemåt. Vi hade bilen full av fynd och konstaterade att auktioner är en hemskt rolig fredagssysselsättning.
Ni har väl inte missat att den österbottniska loppisguiden är uppdaterad? Där finns alla kommande loppisar, loppisrace, gårdsloppisar och auktioner inprickade. Imorgon är det till exempel ett gårdsloppis på gång i Jakobstad, ifall ni har vägarna ditåt. :)
#1 - Aja/Lundagård

Blev minsann lite kallt på slutet, brr :-). Jag hade också tänkt att det var inomhus, hade också tänkt hinna prata mer med folk, dig t.ex. men när det är kallt, man har tre barn med sig och samtidigt försöker hänga med i auktionsutropen går det inte alltid som man tänkt. :-)

Svar: Ja, det var ju allt lite oväntat med en utomhusauktion den här årstiden. Jag beundrar alla de barn som orkade sitta utomhus så länge trots att det blev kallt - men kanske de var bättre förberedda än oss. ;) Och så var det ju ett smart drag att de hade ordnat knattedisco inomhus.

Hoppas att vi hinner ses fler gånger i sommar! :)
TIDSTJUVEN

#2 - lillHill

Det var dig jag såg! :D Jag var också där, stod och frös och skulle med all makt se alla planscher *hihi* och jag såg någon som såg bekant ut, men som den typiska finländaren som jag är, så vågar jag inte hälsa om jag inte är helt hundra på att detta är någon jag verkligen känner och vet vem är. Därför vrålstirrade (för det är mer normalt och socialt accepterat *duh*) jag på dig säkert 100 ggr istället för att få dig placerad! Haha, inte konstigt att du verkade bekant, utan att vara det! :) Härliga bloggvärld! :)

Svar: Nämen är det sant? :D Jag märkte inte av några stirrningar, så du gjorde det mycket diskret i så fall. Jag tycker att det är så kul att stöta på bloggbekanta på otippade ställen, så om det här händer fler gånger måste du lova att hälsa. :) Jag och mina kompisar satt ju också kvar till det bittra slutet för att vi med allt makt ville se alla planscherna, så det låter som att vi är rätt likasinnade. ;)
TIDSTJUVEN