Produkter som är snälla mot huden

 
När saker är gömda i silkespapper vet man att de är lyxiga. Idag var jag via posten för att hämta ut ett paket. Paketet ifråga kom från hudvårdsföretaget Cosmetique i Jakobstad, och där inuti bland allt silkespapper gömde sig tre stycken fina produkter. Produkternas gemensamma nämnare är att de kommer från den ekologiska hudvårdsserien Essential Care/Odylique. Essential Care- och Odylique-produkterna passar bra för känslig hy, så jag med min halvatopiska hy kunde förstås inte hålla mig från att testa dem på direkten. Här kommer en liten recension!
 
 
Essential Care: 2 in 1 Purifying Mint Mask är en ansiktsmask som djuprengör porerna och exfolierar (alltså peelar) huden, så att den nya cellbildningen kommer igång.
 
 
Burken innehåller sånt här alggrönt pulver, och till en användning behöver man ungefär en tesked pulver. Pulvret blandar man ut med vatten för att få det till rätt konsistens. Det doftar ungefär som tandkräm, så jag var till en början lite skeptisk till att sätta det i ansiktet, haha.
 
 
Det bästa med den här masken är att den passar alla hudtyper. Har man riktigt torr hud kan man nämligen blanda pulvret med jogurt eller kokosmjölk istället för vatten. Hur fiffigt som helst. Nästa gång ska jag försöka få till en lite tjockare konsistens, för jag misstänker att jag blandade pulvret med för mycket vatten den här gången. Jag lät masken sitta på i ungefär en kvart innan jag försiktigt tvättade bort den och känslan efteråt var fantastisk. Det märktes att jag inte peelat ansiktet på sju år ungefär, för jag kände mig lika len som en bebis. Den här ansiktsmasken är helt klart min nya favorit.
 
 
Nästa produkt är Odylique Balancing Citrus Super Tonic. Det är en återfuktande och uppfriskande spray som är hundra procent organisk och väldigt snäll mot huden.
 
 
Man sprayar den alltså rätt på ansiktet när man blundar, och vips känns huden mycket piggare. Den passar perfekt att använda till exempel efter ansiktsmasken tycker jag. Under sommaren har ju huden dessutom en tendens att bli lite torr och ledsen när man hänger mycket i solen, på stranden och i havet och då är den här lilla godbiten perfekt att ha med sig i väskan kan jag tro. Dessutom doftar den alldeles ljuvligt.
 
 
Sist ut är mineralläppstiftet Essential Care Mineral Lipstick i färgen "17 Apricot Sorbet".
 
 
Skimrar och sitter som berget. Det går lite mer i orange än det såg ut att göra på hemsidan, men jag gillar det! Orange läppstift är ju så fint när man har ljus hy tycker jag, så det här kommer att användas flitigt under våren.
 
 
Nu på torsdag ska jag delta i en ekologisk hudvårdsklass som Cosmetique ordnar i Jakobstad, så jag ser fram emot att lära mig ännu mer smarta tips angående hur man sköter om sin hud på bästa sätt. Kanske någon av er också är på väg? Jag tror att det ännu finns platser kvar ifall ni är sugna att hänga på. ♥
#1 - Maria

Har du koll på hur mycket ansiktsmasken kostar? :)

Svar: Den går loss på 28€. :)
TIDSTJUVEN