Så fintar du förkylningarna

Ingen har väl kunnat undgå att det är förkylningstider och att det hostas och snörvlas hejvilt överallt just nu. Varannan kotte ligger hemma med feber och förkylningarna lurar runt varje hörn. Hittills har jag (peppar peppar, ta i trä!) lyckats undvika förkylningarna nu i höst så jag tänkte ta och dela med mig av mina 5 bästa och mycket enkla anti-förkylningstips.
 
 
1. Klä dig varmt. Mysiga tröjor, stora halsdukar och varma jackor är viktigare än någonsin. Och glöm för allt i världen inte strumporna!
 
2. Ät nyttigt. Äter man massvis med grönsaker och frukter så får man i sig viktiga vitaminer som behövs för att hålla hälsan och immunförsvaret på topp. Ingefära och vitlök är också mycket effektiva mot förkylningar.
 
3. Drick mycket. Kroppen behöver mycket vatten för att må bra. Grönt te är bra mot förkylningar.
 
4. Tvätta händerna. Speciellt när man rör sig på platser där det finns många andra människor med diverse förkylningsvirus är det viktigt att tvätta händerna ofta. Jag är lite jobbskadad och går alltid runt med handsprit i väskan dessutom, men huvudsaken är att man tvättar händerna.
 
5. Var positiv och lugn. Genast när man låter negativiteten och stressen ta över passar förkylningsbasilluskerna på att slå till. Stress leder nämligen till ett försämrat immunförsvar så det gäller att lyssna på kroppen, sova ordentligt på nätterna och undvika stressmoment. Gör roliga saker så håller sig förkylningarna borta!
 
Har ni andra några bra anti-förkylningstips på lager?
#1 - Silje

Jag har passat mig noga och följt alla världens tips, men igår var det kört och idag ligger jag däckad! :( blää

Svar: Voi äsch ändå, så typiskt. Krya på dig! Se till att vila massor och njuta av hösten. <3
TIDSTJUVEN

#2 - Mizza

Konjak tydligen är ett hett tips, dock ännu inte prövat av mig men så som det här går så kan det nog vara dags för ett glas konjak... :)
Jaa och ingefära i varmt vatten. Man lägger en bit att mojsa sig i en varm kopp vatten. Pappas kur :) Krya på dig!

#3 - Maria

Jag brukar äta extra mycket rå rödlök, gott att blanda i sallad :)

#4 - Emilia

Motionera regelbundet! Då jag gjorde det var jag otroligt sällan sjuk, men nu då jag ligger på latsidan (pga. knäkrångel) så känns det som att jag är förkyld och febrig var och varannan vecka :(

#5 - ellenlundis

Jätte bra tips. Synd att jag blev förkyld när man började på folkhögskolan. :S Man träffar nya människor och man delar varandras baciller. :P