Peffans gulisintagning 2014

 
Igår var det dags att hoppa i halaren och dra på sig Optica-tröjan för det vankades nämligen årets upplaga av Peffans gulisintagning. Gulisintagningen började nere vid Kuntsi med lite ölstafett i solskenet. Alla klasser var utklädda enligt TV-tema, så det fanns allt från smurfar till Biggest Loser och Rölli. Vissa hade verkligen satsat på sina utklädnader, och det är ju det som är roligast. När jag själv var gulis för hundra år sedan (okej, tre) var min klass utklädda till Teletubbies.
 
 
YLE var på plats och filmade igår, så jag antar att ni kan hålla utkik efter lite klipp från gulisen på nätet (kanske på Radio X3M:s hemsida?) så småningom. 
 
Efter stafetten förflyttade vi oss till torget, för vår eminenta fotoförening Optica (den ska ni gå med i på torsdag då det är föreningsmässa i Academill kl. 10-13!) hade station tillsammans med speciallärarföreningen SPIrre vid Frihetsstatyn i år. Så kul!
 
 
Vi hade flera gulliga maskotar på plats också.
 
 
Första laget kom till vår station genast efter starten. Sedan följde tre timmars (!) väntan på nästa lag. Då var klockan plötsligt jättemycket, så Linda och jag som gärna ville hem och sova en sväng innan det var dags att köra tillbaka till Vasa nästa dag hann inte se fler än två lag. Men vi hade desto roligare med Opticanerna och Spirreiterna under tiden som vi väntade, och det är ju det som är huvudsaken. :)
 
 
Vår station var en väldigt "snäll" sådan. Lagen skulle uppträda med valfri sång ackopanjerat på diverse instrument och med ett par specialpedagogiska diagnoser, fixa publik från torget och sedan skeda med så många som möjligt. En sån där station som är rolig och inte förödmjukande. Sedan finns det ju mindre roliga stationer också, men jag tror bestämt att vi tar den historien imorgon för nu känner jag att det var läggdags för länge sedan här i huset.
 
Välkomna till Peffan, alla gulisar! :)
#1 - Sandra A

Tack tack! Jag hade verkligen roligt på intagningen trots att mina ben fortfarande värker såhär två dagar efteråt ;D

Svar: Så kul att höra att det blev en lyckad kväll! :D
TIDSTJUVEN

#2 - Jessica

Kul att se =)

#3 - Jennifer

Måsta koll både två å tre gånger på bildren eftersom ja tyckt ja såg nån som såg bekant ut. Vid närmare titt va e ju mig själv ja såg. Haha! :D

Svar: Hahahv, va söt du e! :D
TIDSTJUVEN

#4 - Sara

Det ser ut som folk har kul :D fina bilder! :)

#5 - elin

Hej! Jag såg inte till optica vid föreningsmässan! Förstår inte hur jag kunde missa ert bord? :D Gick tom runt och letade.