Höstlistan

Jag har gått och blivit sambolös ett par dagar. Tre dagar, men det känns snarare som tre veckor. Så jag satt alltså och funderade på vad jag egentligen ska underhålla mig med här i min ensamhet och kom att tänka på att jag fick en utmaning av Marica för en tid sedan. En höstlista! Den tycker jag att ni andra också ska fylla i om ni inte har gjort det redan. :)
 
 
Ultimata Höstmånaden:
September för att sommaren och värmen fortfarande hänger kvar lite desperat och naturen bjuder på mängder med bär och frukter. Men också oktober för att det är så härliga färger överallt då. Jag kan inte välja, så jag säger båda.

Ultimata Höstmyset:
En bra film på TV:n, tända ljus på bordet och den där signifikanta andra som sällskap under filten i soffan. Bra filmer att höstmysa till är till exempel P.S. I Love You, The Notebook och Dear John. Ni vet, såna där puss-puss-gull-gull-filmer. Det är tillåtet att överdosera sådana på hösten.
 
 
Ultimata Höstdrycken:
Te förstås! Aldrig dricker jag så mycket te som under höstmånaderna. Speciellt Nordqvists téer, för de är bäst. Jag rekommenderar deras Seikkailu/Äventyr-paket, för då får man typ femtioelva olika sorter i samma box. För tillfället sitter jag och smuttar på en mugg Sadepäivän ilo/Regndagsfröjd trots att det inte regnar.

Ultimata Höstplatsen:
Skogen. Helst på stubbe mitt bland lingonriset. Med tio älgflugor i nacken och massvis med kantareller i den där plastpåsen som man tog med "bara för säkerhets skull".
 
 
Ultimata Höstkläderna:
Långa tröjor, mjuka leggings och stickade strumpor.

Ultimata Höstmaten:
Smörgåsar med smörstekta kantareller. Äppelpajer. Kanske lite vispgröt också. Och massa björnbär!
 
 
Ultimata Hösthobbyn:
Fotografering. Helst människor och natur. Det där fotointresset har alltid en tendens att bli lite extra starkt under hösten, för då ändrar hela naturen skepnad och det finns så mycket magiskt som man vill fånga på bild. Dimma, gula träd, dagg och solnedgångar. Promenader kommer för övrigt på en stark andraplacering när det gäller hösthobbier.

Ultimata Höstmusiken:
Melissa Horn, Ed Sheeran, David Gray, Boyce Avenue och Birdie. Jag har världens mysigaste playlist vid namn Brinnande höstkvällar sparad på Spotify, och den återvänder jag alltid till i september-oktober. Ta er en lyssning, vetja.

Ultimata Höstutmaningen:
Att sluta skjuta upp saker och ting och istället börja fixa undan alla måsten före de känns jobbigare än vad de egentligen är. Då får man så mycket tid över till annat istället.
#1 - Maria Linnea - Finlandssvensk, Drömmer om att resa jorden runt med min älskade.

Vilka är dina favorit typsnitt? :) Är på jakt efter de perfekta typsnitten! ^^

Svar: Soymilk använder jag alltid på mina copyright-stämplar på bilderna. :) Mina andra favoriter är Bebas Neue och Jane Austen. Jag är alltid på konstant jakt efter typsnitt jag också. Vilka gillar du själv mest?
TIDSTJUVEN

#2 - Niles

Åh älskar björnbär!

Svar: Samma här! :D
TIDSTJUVEN

#3 - P e t r o n e l l a

En annan sak som e bra me hösten (läs: oktober) alla TV-serier kommer tillbaka! :D
Btw, måste ju bara uppmärksamma Boyce Avenue under musik. De är sååå bra, ❤ them!

#4 - Niles

Älskar inte bara björnbär utan den där underbara koppen! :)

#5 - Maria Linnea - Finlandssvensk, Drömmer om att resa jorden runt med min älskade.

Mina 3 favoriter just nu är Tamoro Scroipt, Jennifer Lynne och Penelope Anne! :) Men har såå många fler haha :D Laddar nog ner något nytt varje dag när jag nu börjat använda redigerings program rejält ;)

#6 - kairi

Stal den! Hihi. Bra med listor när man har bloggtorka.

Svar: Listor är toppen! :D
TIDSTJUVEN

#7 - Daniela

Alltså ja bara älskar STÄMNINGEN i dina inlägg! Bilderna, sätte du formulerar dig på, ja allt

#8 - ellenlundis

Höst mys! ^-^