Bröllopsfotografen rekognoserar

 
Efter akupunkturen i onsdags köpte jag en smörgås och körde ut till Pörkenäs på rekognoseringsuppdrag. På lördag ska jag nämligen göra någonting superdupermegakul och spännande på just den här platsen och då kan det vara bra att bekanta sig med den på förhand.
 
Jag ska nämligen fota bröllop!
Iiiihhh. ♥ ♥ ♥
 
Jag har aldrig fotat bröllop tidigare, så ni kan säkert tänka er att det känns aningen pirrigt. Egentligen är det ju inte så stor skillnad från att fota porträtt eller årsfester, men en vigsel och ett bröllop är ju liksom så stort. Det är kanske den viktigaste dagen i någons liv och då får man minsann inte klanta sig när det kommer till bilderna. Men även om det känns himla nervöst så är jag också otroligt taggad och ivrig! Oj så kul det ska bli att få testa alla fotoidéer i verkligheten. Jag har läst så många fotobloggar genom åren att jag blivit helt hjärntvättad med bröllopsbilder, så idéer finns det minsann gott om. ;)
 
 
Platsen är ju dessutom vacker som få och brudparet är riktigt trevligt, så oddsen ligger på rätt sida. :) Det enda orosmomentet just nu är en blixt. Jag skulle eventuellt behöva en extern blixt imorgon och tänkte att jag skulle passa på att köpa den där blixten som jag har drömt om i två år nu. Men tror ni att någon av Vasas butiker har blixtar i lager när man behöver en? Nix. Jag har finkammat Fotocenter, Multitronic, Anttila, Gigantti, Expert och Citymarket. Och ingen har en blixt. Alltså det är så typiskt!
#1 - Jessica

Åh va härligt & vacker omgivning! =)

Svar: Jaa, det här ser jag verkligen fram emot! :D
TIDSTJUVEN

#2 - http://carloine.com

Åh lycka till! Det är så roligt att fotografera bröllop, och just den där platsen är ju så vacker. När jag fotograferat bröllop så har jag försökt att inte använda så mycket blixt, och använt mig av bouncer när jag blivit tvungen med blixt. Det beror ju på vad slags fotograf och resultat man är ut efter men.. :) Lycka till och hoppas du får en riktigt rolig dag.

Svar: Tack så mycket! :) Jag undviker i vanliga fall också att använda blixt så långt som det bara är möjligt. Till porträttbilder och vigsel behövs det ingen blixt, men nu är det ju så mörkt på kvällarna så jag misstänker att man kanske behöver en blixt till mingelfotografier inomhus i alla fall. Men säkert klarar jag mig nog riktigt bra utan också, men det hade ju varit skönt att ha en i väskan om det visar sig vara riktigt dåligt ljus.
TIDSTJUVEN

#3 - Laura Lemberg

Jag beställde min från fotocenter på nätet dock är det ju fredag nu och blixten kommer knappast hinna komma, om du inte får tag på någon kan du nog låna min :)

Svar: Oj tusen miljoner tack Laura! Jag fick låna en blixt från en kompis redan, annars hade jag absolut lånat din! :D Vill du låna något objektiv någon dag så är det bara att hojta till. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Laura Lemberg

Okej va bra, ja de ska jag göra :)

#5 - Karro

Vad roligt! Lycka till, det går säkert hur bra som helst!

#6 - hanna, förbanna

vad roligt, det kommer säkert bli jättefina bilder! Du är ju duktig! :)

#7 - Interior by Sofia

Vilket spännande uppdrag :) Blir säkert succé!