Mia Törnbloms föreläsning i Jakobstad

 
Den svenska författaren, föreläsaren och inspiratören Mia Törnblom befann sig i Optima i Jakobstad idag för att föreläsa. Jag och Christina var på plats med anteckningsblocken i högsta hugg, och det var också ett stooort gäng andra intresserade. Hela salen var fullsatt! Inledningsvis bjöds det på kaffe, småsalt och frukter innan föreläsningen drog igång.
 
 
Mia steg upp på scenen med självsäkra kliv. Temat för föreläsningen skulle vara personlig marknadsföring och hur man utvecklar sitt personliga varumärke, men vi fick sååå mycket mera. Mia sprudlade av energi och det var en sällan skådad föreläsningsförmåga vi fick ta del av medan snön föll på andra sidan glasväggen. Tänk om alla föreläsare vore sådär skickliga på att få publiken att slappna av, skratta och lyssna koncentrerat och intresserat i två timmar i sträck som Mia Törnblom är!
 
Det blev en föreläsning som handlade om personligt ledarskap, medvetenhet om sina värderingar, självkänsla och inre trygghet och hur viktiga alla dessa är både i vardagslivet och på jobbet. Och om motivation, kommunikation, förtroende och att våga ta beslut. Det var en föreläsning som gav mig personligen otroligt många insikter och tankar.
 
 
Något som jag tar med mig från den här föreläsningen är bland annat en förändrad syn på kritikhantering. Jag är så otroligt dålig på att ta kritik på rätt sätt och låter den oftast trycka ner mig alldeles för mycket. Mia poängterade att en inre trygghet innebär en förståelse för att det man gör inte definierar den man är. Får man kritik för någonting man gjort så betyder det inte att kritiken är riktad mot en själv som person. Man är inte det man gör. Det här är något som jag vet att jag själv måste börja tänka på för att aktivt förändra mitt tänkesätt. Jag måste också bli bättre på att sluta jämföra mig med andra. Istället för att avsluta meningen "Hon är så duktig" med "och jag är så dålig" så ska jag sätta punkt. Efter duktig.
 
Visste ni att det krävs åtta komplimanger för att väga upp en negativ kommentar (det är vetenskapligt bevisat)? Det är alltså lätt hänt att man hamnar på minus om man får ett par negativa kommentarer, men genom att ha en god inre trygghet och en stark självkänsla så har man ett mycket bättre immunförsvar mot stress och inte lika stort behov av de där åtta komplimangerna. :)
 
 
Ja, det här var lätt den bästa föreläsningen jag gått på i år. Jag satt och flinade från öra till öra hela vägen hem längs riksåttan i snöyran. Det var precis det här jag behövde just nu. Tack Mia! ♥
 
Vill ni läsa vad andra tyckte om föreläsningen?
#1 - Pia

Det låter faktiskt som om det var en väldigt bra och givande föreläsning. Jag fick även den uppfattningen av en kompis som var dit Nu sitter jag därför och "harmas" över att jag själv inte var där och kunde ta del av den.

Svar: Det var det verkligen! Men du behöver inte harmas, Mia har ju skrivit flera böcker också så dem löns det garanterat att bekanta sig med. Jag tänkte själv ta och kika om hennes självkänsla-böcker finns på bibban. :)
TIDSTJUVEN

#2 - Sofia

Det låter som en väldigt intressant och givande föreläsning, den skulle jag också gärna ha gått på! :)

Svar: Absolut! Trots att jag hade höga förväntningar på föreläsningen sedan innan så var den ÄNNU bättre än jag hade kunnat tro. Förhoppningsvis besöker Mia Törnblom Finland fler gånger. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Christina

Tack för sällskapet igår! Det var en superbra föreläsning!

Svar: Tack själv! :D Det är så bra att vi tycks ha samma föreläsningssmak så ofta. :) Mer sånt här!
TIDSTJUVEN

#4 - http://carloine.com

Det var en underbar föreläsning. Och man blev riktigt pigg och glad bara av att se Mia! :) Jag assade hela vägen hem i 134 km.. :D

Svar: Det håller jag verkligen med dig om! Jag var tvungen att googla på vad som egentligen menas med att "assa och dissa" för jag hade inte den blekaste aning om vad hon snackade om, haha. :D Men nu vet jag, och jag ska absolut börja associera och dissociera mina känslor mera från och med nu.
TIDSTJUVEN

#5 - daniela

den föreläsningen sku jag så gärna ha gått på!!

Svar: Den var otroligt givande! :)
TIDSTJUVEN