Ett dygn på havet med m/s Viking Grace

 
På lördagkvällen lämnade m/s Viking Grace hamnen i Åbo, med sikte på Stockholm. Precis som varje lördag. Men lördagens kryssning var inte vilken kryssning som helst, för bland alla karaokeglada partyprissar och familjer på kryssningsweekend fanns också ett gäng bloggare. Det var dags för en efterlängtad Bloggarkryssning! Den första i sitt slag i Svenskfinland.
 
 
Kvällen inleddes med en sen middag i restaurang Aurora. Felicia och jag som hade åkt tåg halva dagen var alldeles utsvultna, så vi högg glatt in på förrätterna som två gamar.
 
 
Maten var alldeles fantastiskt god! Så otroligt många alternativ och godsaker att välja bland. Och hade man svårt att välja så kunde man också ta lite av allt förstås.  ;)
 
 
Efterrättsbuffet. ♥
 
 
Efter maten förflyttade vi oss närmare dansgolvet. Någon ska ju sänka medelåldern litegrann.
 
 
Här ser ni lördagkvällens succégäng:
 
Vi satt och pratade, skrattade och smuttade på Frozen Strawberry Margaritas långt in på småtimmarna. Precis så där som det blir när man träffar likasinnade.
 
 
På söndagen var det dags för lyxfrukost, det vill säga frukostbuffet med skumpa och tusen miljarder olika frukostalternativ.
 
 
Jag som älskar hotellfrukostar var överlycklig och hade tallriken proppfull med godsaker. Matkoma deluxe!
 
 
Efter frukosten var det dags för föreläsningen "Från vision till verklighet" med Malena, kvinnan bakom den ljuvliga bloggen Malenami. Jag har faktiskt hört föreläsningen en gång tidigare, men det gör ingenting tycker jag. Inspiration kan man alltid tanka många gånger om och Malena är så intressant att lyssna på.
 
 
Vi gled sakta förbi vackra skärgårdsmiljöer och i pausen bjöds det på cappuccino, frukter och kakor. 
 
 
Kryssningens andra föreläsare var Caroline, som kanske är bättre känd som Fru Z. Underbara Caroline berättade om sin blogg, varför hon bloggar och vad hon själv har lärt sig genom bloggandet. Och framför allt berättade hon också sin personliga historia om sjukdomen som har förändrat hennes liv. Caroline är en mycket ödmjuk människa vars värme lätt smittar av sig. Jag tror inte att det var någon som gick ut oberörd från hennes föreläsning. Tack Caroline! ♥
 
 
Efter föreläsningarna var det dags för shopping. Tax free-butiken stängde för allmänheten och vi fick en exklusiv personlig shopping.
 
 
Det bjöds på skumpa och goodiebags och vi fick i lugn och ro gå runt i tax freen utan att behöva trängas med några andra. Ville vi fråga någonting så fanns hjälpsam personal nära till hands.
 
 
Gissa om det fanns mycket fint som gärna hade fått följa med hem! Vad jag köpte kan jag visa en annan dag men den här gången lyckades jag i alla fall hålla fingrarna i styr i VS-hyllan.
 
 
Efter att alla hade shoppat klart förflyttade vi oss tillbaka till föreläsningssalen. Där var det dags för diskussion och workshop. Malena visade bland annat hur hon gör när hon redigerar sina bilder till bloggen.
 
 
Här ser ni hela kryssningsgänget samlade i en suddig bild. Elva glada pinglor var vi.
 
 
Så småningom var det dags för mat igen (gjorde vi ens någonting annat än åt och pratade under den här kryssningen?). Det blev pulled pork-burgare för min del. Mums!
 
 
Lyxiga m/s Viking Grace gjorde verkligen den här helgen till en av de allra bästa. Wow.
 
 
Sist och slutligen måste jag säga att jag är så otroligt glad över att ha lärt känna så många härliga personer via bloggandet, bland annat dessa två Jeppis-brudar. Det är just det som är det allra bästa med bloggar tycker jag - att man lär känna så många fina människor och knyter nya kontakter. Det var något som den här kryssningen verkligen förde med sig - nya bekantskaper och många fina minnen. TACK ALLA! Jag hoppas och tror att det här är ett evenemang som ordnas fler gånger.
 
 
Ida-Marie gjorde bloggkryssningen till en härlig film. Klicka play!
Och { här } kan ni spana in Felicias fina bilder från kryssningen.
#1 - Susanna Maria J

Wow vad lyxigt med efterrättsbuffé!! :D <3

Svar: Ja, verkligen! Det fanns så himla många godsaker att välja mellan. :D ♥
TIDSTJUVEN

#2 - Tanja

Wow, vilka fina bilder. Videon är ju helt fantastisk! Viket fint minne!

Svar: Tack så mycket! Jag håller verkligen med dig om den fina videon. Ida-Marie är ett filmgeni. :) Den här videon får man ta fram och se på varje gång man känner sig inspirationslös eller på dåligt humör.
TIDSTJUVEN

#3 - Linda

Härliga bilder, och säkert hade ni fantastiskt kul! Önskar nog att man hade varit med!

Svar: Tack så mycket! Det blev verkligen en helg som jag kommer att minnas länge. Och du, någon ska ju hålla ställningarna på hemmafronten också. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Christina

Ni verkar ha haft en riktigt härlig kryssning, nästa gång skall jag nog komma med jag också. :)

Svar: Det tycker jag också att du ska göra! :D
TIDSTJUVEN

#5 - Fru Z

Tack fina fina Maria för din fina kommentar, berörs nästan till tårar - TACK! Var otroligt roligt att alla var med & en otroligt fin video, härlig! Den kommer jag minsann ta och titta på när det kommer dessa gråmulna dagar ;) TACK!

#6 - http://carloine.com

Ååååh nu efter att ha läst detta inlägg så skulle jag SÅ ha velat vara med på kryssningen, även om jag blir åksjuk. Ser ut som att ni hade en prima mini-semester!

Svar: Men du, om det ordnas fler gånger så kommer du garanterat med du också. :) Vi hade en riktigt trevlig helg.
TIDSTJUVEN

#7 - Nadia

Lät super det där! Härligt med networking. Hoppas du kunde slappna av från alla "to-do's".

Svar: Jaa, networking är toppen! Sånt behövs. :)
TIDSTJUVEN

#8 - Ida-Marie

Åh så fina bildet du tog. Och tack för härligt sällskap :D <3

Svar: Tack! :D Och detsamma, än en gång. ♥
TIDSTJUVEN

#9 - daniela

ser ut att ha vari superlyckat!! :)

Svar: Verkligen!! :D
TIDSTJUVEN

#10 - Jessica

Ni verkar ha haft det bra =)

Svar: Jadå, vi hade det riktigt toppen. Nästan oförskämt bra skulle jag säga. ;)
TIDSTJUVEN

#11 - PrinsessaVanessa

Va kul att se steg för steg om vad för kul ni hade för er på bloggkryssningen. Jag skulle annars ha deltagit, men vi hade klassträff med klasskompisarna från lågstadiet just det veckoslutet. Nästa gång :)

Kram, Vanessa

#12 - Pia

Oj ser ut att ha varit superhärligt! :) Och all den där maten ser ju himmelskt god ut!

Svar: Alltså maten var verkligen himmelsk! Tänk om man fick ha det så där lyxigt varje dag. *emoji med hjärtögon*
TIDSTJUVEN

#13 - Sofia

Låter som att ni hade ett härligt dygn! :) Den där frukosten ser ju alldeles fantastisk ut, jag förstår att du njöt! Hoppas du får en fin vecka :)

Svar: Det var verkligen härligt med en liten flykt från vardagen. :) Tack, ha en fin vecka du också! ♥
TIDSTJUVEN

#14 - Emelie

Så härliga bilder! Och jag kan tänka mig att det kändes som matkoma deluxe, men så känns det alltid på Silja Line/Viking Line ;D

Svar: Tack så mycket Emelie! :) Det har du rätt i - de där kryssningsfartygen vet verkligen hur man lyxar till det. :) Viking Grace är ju så himla fin och modern dessutom.
TIDSTJUVEN

#15 - Annika

Så fina bilder och maten ser så god ut! :)

Svar: Tack så jättemycket! :)
TIDSTJUVEN

#16 - Katri

Vilka härliga bilder och kul video. Det gör vi om!

#17 - Saragunmarie

Vilken underbar helg ni tycks ha haft! :)