2014-10-31 | 16:48:00

Bus eller godis?

 
Happy Halloween! Jag har haft hela fredagen ledig, så jag passade på att åka hem till byn och busa massor med brorsonen. Något desto mer halloweenprogram har jag inte i planerna, men det blir väl kanske att mysa till det med någon skräckfilm ikväll. :) Vad ska ni andra hitta på? Ut på bus eller stanna hemma och äta godis?

Finheter
Viktoria

Jag har faktiskt aldrig gått på bus eller godis... förut trodde jag bara det var något man gjorde i USA typ. :P

Ska inte göra någonting ikväll men ska se på Idol.

Svar: Det är en amerikansk tradition, ja. Jag tror inte heller att det är så många som gör det i Sverige eller Finland men när jag gick i 6an-7an gick vi faktiskt bus eller godis. Men ingen av de vi knackade på hos fattade vad vi ville eller varför vi var utklädda, haha!

Fast här i blogginlägget syftade jag mer på om man ska ut och festa eller stanna hemma och käka godis. ;) Det känns ju som att det är lite mer av en festtradition häromkring. Idolkväll låter bra! :)
TIDSTJUVEN

2014-10-31 | 17:39:24
Bebs81

Det bli soffhäng för vår del med godis och kvällens avsnitt av "Vain elämää". Men vi hade faktiskt fyra vampyrer/häxor på besök ikväll, och vi valde godis fram om bus. ;) första gången faktiskt som nån besökt oss på halloween. :)

Svar: Låter som en bra fredagsplan. :) Intressant att höra att det finns barn som har börjat gå bus-eller-godis-rundor här i Finland också. Kanske de skippar påskhäxandet istället?
TIDSTJUVEN

2014-10-31 | 18:29:01 | http://angsvalla.wordpress.com
Linda

Jag ska nog också sitta hemma, både ikväll o imorgonkväll istället för att lossas att jag mittiallt är i amerika och spökar ut mig :) att spöka ut sig och gå ut på fest sprar jag nog hellre till en annan gång. imorgon är det ju allhelgona här i Finland, och då ska man tända ljus och minnas de som lämnat oss.. :)

så tycker jag om "halloween" på ett snällt sätt sagt ;)

Svar: Mysigt med hemmakväll. :) Jag tycker att det är kul med nya traditioner. Man kan ju göra sin egen tolkning av dem och bara plocka det bästa och roligaste. Man behöver ju liksom inte följa de amerikanska traditionerna slaviskt. :) Att klä ut sig och halloweenpynta tycker jag själv att är superkul!

Jag tycker att man mycket väl kan fira både halloween och allhelgona - bara man förstår att skilja på dem och inte tror att det är samma sak. Halloween är alltid den 31.10, alla helgona är sista lördagen i oktober. Och även om vissa komponenter kanske påminner om varandra så är det ju två helt olika saker man uppmärksammar. :)
TIDSTJUVEN

2014-10-31 | 18:53:32 | http://lindasjolund.blogg.se
ellenlundis

Höstmys :)

Svar: Höstmys är bäst! :)
TIDSTJUVEN

2014-10-31 | 19:45:47 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Lillon

Är nog hemmamys som gäller för hela slanten! :) lille O ser nog lite fascinerad ut minsann! :D

Svar: Ja, Oliver är ju bara för finurlig och söt :) Härligt med hemmamys! Hoppas att ni fick en fin kväll och att ni får en fortsatt trevlig helg. :)
TIDSTJUVEN

2014-10-31 | 22:52:21 | http://walkingwithlillon.com
Linda

Ja, självklart ju halloween en helt rolig grej, och allra bäst vore det ju om man skulle få uppleva traditionen på amerikanskt vis- i amerika! att göra pumpor och kanske någon spök- cupcake är ju helt roliga saker :)

allhelgona är nog en viktig högtid tycker jag, och det är synd att/om folk inte uppmärksammar den. fredagen skulle ägnas åt att klä ut sig och spöka omkring, tyvärr blev det en runda två på lördagen för många, och många som firade halloween igår istället för på fredagen, tyvärr. jag själv läste på tent och åt kokosbollar med piff och puff då robb var på villafest med sina klasskompisar.. vad gjorde ni, maria? :)

2014-11-02 | 10:49:46 | http://lindasjolund.blogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?