Om att fulgråta när allt känns hopplöst

 
Orken tryter, humöret sjunker och uppgifterna hopar sig. Igår kväll fick jag ett litet breakdown och flippade ur på alla dessa måsten och deadlines som aldrig tar slut hur man än vrider, vänder och försöker beta av dem. Det har än en gång varit en sådan där typisk novembervecka med massvis att göra från tidig morgon till sen kväll och minimalt med fritid. Bara flänga hit och dit och tillbaka igen. Tänka, planera, prestera. Försöka hinna andas. Sedan komma hem på kvällen till en stökig lägenhet och ett diskberg som växer sig större än Mt. Everest. Och ute är det mörkt som natten både när man far och när man kommer hem. Inte konstigt att man blir lite uppgiven.
 
Ibland när jag blir extremt trött och uppgiven kan jag inte göra annat än fulgråta hysteriskt (sådär så att snoret rinner över halva ansiktet och tårarna sprutar hejvilt åt alla håll) en halvtimme i sträck och svära över livet och de val jag gjort (typ att bo i Finland och inte på Franska Rivieran). Igår var en sådan kväll. Himla dumt är det, med tanke på att jag kunde ägna den där gråt-timmen åt att faktiskt göra saker istället. Jag tror bestämt att det är någon typ av felprogrammering i min hjärna och jag gör mitt bästa för att programmera om den, men det går trögt. Sådana gånger är det extremt tur att jag har en vettig sambo som kan krama på det där sättet som bara han kan och säga kloka saker när allt känns hopplöst. För kramar är världens bästa grej och efter att man har fulgråtit klart känns allting mycket mer hanterbart, så jag tror att den där gråtmekanismen har någon sorts underliggande funktion trots allt. När jag har snytit mig och torkat tårarna brukar jag oftast inse att det enda sättet att ta sig helskinnad till jullovet är att fortsätta beta av uppgifterna. Det är bara att bita ihop och kämpa på.
 
Nu är veckan genomlevd, tvättmaskinen surrar, Mt. Diskberg är bestigit och jag har noll saker jag måste göra ikväll. Kanske äta bullar och se på Idol, på sin höjd. ;) Snacka om att fredagskänslan är total!
 
 
Efter att dagens praktik var avklarad gick Anna och jag på en välförtjänt kaffe på stan. Veckans godaste kaffekopp. ♥
#1 - Ida-Marie

Ush nej då, hatar såndär då allt bara sköljer över en! Enda man kan göra är att bita ihop (och det är helt okej att fulgråta nu som då!!!). Kämpa på tjejen, du klarar det :) <3

Svar: Jaa, inte alls kul. Tack för peppen. Snart jullov! :) <3
TIDSTJUVEN

#2 - Daniela

<3 åh hoppas det blir bättre snart och lugnare med allting!

Svar: Tack Daniela. :) <3
TIDSTJUVEN

#3 - Saragunmarie

Voi vännen <3 Hoppas e känns bäter idaa, å snart e jo faktiskt jullovi jär!! :)

Svar: Joo, e va nog bara torsdan som va lite extra värdelös som tur va. Ska pass på att ta e lugnt nu i helgen å ladd åpp inför en ny viko. :) <3
TIDSTJUVEN

#4 - Linda

He kan va riktit föjävlot imellanåt. he finns så myki annat man sko vila hind med men he fylls bara på me skoluppgift efter skoluppgift, tent efter tent. vissa gang MÅST man hejlt enkelt få va riktit frustrera, gråt å va arg å bara tyck att allt e bedrövlit. san klarar man e entå allt som oftast.

Idaa va fösta daan denhär vikon som ja itt ha gjort ett enda skolarbejt. istelli baka ja, pyssla liti, alltså jour toko som ja tycker om att jö. å tå känd ja åv att migrän e påväg. så ja får alltså int slappn åv å lägg all måsten ti sidon, fö tå komber migrän som en blixt från klar himmel. KUL.. eller så int! som tur hjälpt e me en värktablett denhär gangon eftersom ja to an föri e hejlt bröjt ut.

He känns nou bäter redan imårån ska do veta :) <3 ta kameran på axeln å fa ut på en promenix en tima eller två :)

Svar: He har do så rätt i. Å klarar man int e, så ere int världens undergång he heldär. <3
Va mysigt e låter me en riktit pyssel- å bakda. :) Såna behöver man absolut liti nu som då. Men usch va jobbigt att to å har migrän. Bra så läng e hjälper me värkmedicin! Ja ska håll tummar å tår för att e int blir na värr för de me migränen. Kram!
TIDSTJUVEN

#5 - Viktoria

Bättre att gråta ut än att hålla det inne. Man mår oftast bättre efteråt då.
Ibland bör du nog stanna upp och ta det lugnt och vila ut dig ordentligt när du känner att det börjar bli för mycket att du mår dåligt.

Svar: Tack för din fina kommentar. Jag tror verkligen att du har rätt i att man behöver gråta ut ibland och tillåta sig själv att ta det lugnt och vila ut. Håller man allt inne kokar det över till sist. Hoppas att du har det bra Viktoria <3
TIDSTJUVEN

#6 - http://carloine.com

KRAM och hoppas att du får en lugnare period nu. Släpp det dåliga samvetet att den timmen du grät så hade du kunnat göra annat. Ibland måste man få gråta. Och allting behöver man inte göra.
Fråga om hjälp om du har för mycket ansvar på en och samma gång, och ta lite stund för dig själv.

Din egen hälsa är viktigast. Alla gånger. Då får blogg, arbete, skola och andra deadlines omprioriteras lite.
En burnout tar en bra stund att komma ifrån.

Svar: Någon lugnare period blir det inte ännu på ett tag, men jag försöker att prioritera bort allt sådant som inte är absoluta måsten. Att få ta det lugnt ibland och bara vara för sig själv är extremt viktigt. Du är så klok du Caroline. Jag ska absolut ta till mig av dina råd. Hoppas att du får en riktigt fin helg. Många kramar! <3
TIDSTJUVEN

#7 - ida

Kämpa på vännen! du fixar nog det, jag tror på dig :) för mig hjälper de att jag kan titta på världens bästa peppkort på väggen :D:D:D

Svar: Tack Ida! Aaaw, va du är gullig. Kanske jag borde köpa ett sånt åt mig själv också. :) Njut av de sista veckorna i Amerikatt så ses vi snart. <3
TIDSTJUVEN

#8 - Jessica

Ibland måste man bara få lov att ful gråta så man sen kan lägga de bakom sig och fortsätta!
Va rädd om dig och ta inte på dig mer än du behöver =)
Kram

Svar: Så är det. Och Jessica, jag måste bara säga att jag alltid blir så glad när jag ser att du har varit inne och kommenterat. Du lämnar alltid så fina kommentarer som får en att må bra. TACK! Hoppas att du får en riktigt fin lördag. :) Kram
TIDSTJUVEN

#9 - Annika

Kämpa, kämpa! :) Kanske du bör "planera" in lediga dagar/timmar mellan all skoluppgifter och dylikt, så du får behövliga pauser från alla måsten?
Igår såg ja att he e bara fem fredagar till julafton, så snart är vi där! :)

Svar: He va en bra idé! :D <3 Ska försök me han taktiken nu nästa viko så får vi si hur e gar.

Wow, ere så lite tid kvar ti julafton? :D Tå ere ju absolut dags att ta fram julpyntet så småningom så blir e kanske lite ljusare å mysigare å. :)
TIDSTJUVEN

#10 - Matilda Wikblom

Händer mig också emellanåt men det är bara att försöka blicka framåt och hoppas på de bästa :)

Svar: Så sant! :) Jag tror att det händer alla ibland.
TIDSTJUVEN

#11 - ellenlundis

Sänder styrke-kramar till dej! :)
Vackra foton du har! Jag saknar Finland, var till Finland nu i sommar, det va roligt där. Var till Helsingfors. Rätt så lugn stad, för att vara en huvudstad.

#12 - Jessica

Va snäll du är Maria =)
Din blogg är ju en av mina favvisar som jag varje dag läser oavsett om jag är hemma eller om jag är bortrest

Hoppas det känns bättre nu =)

#13 - Matilda

Åh jag vet dendär jobbiga känslan. Man har så mycket att göra att man bara lägger sig ner på golvet och gråter över att man inte kommer hinna göra allt, istället för att sätta igång med det man borde göra. Har precis gått slut andra perioden på det här året och har precis skrivit alla prov för den här provveckan. Stressen har nu under två veckor varit enorm och huvudvärken som kommer med den har ju absolut inte gjort något lättare. Att sedan äntligen få allt klart i tid och kunna gå på bio med kompisarna och ha sovmorgon med pojkvännen känns otroligt bra!

Hoppas du klarar dej genom stressen, en sak i taget bara :)