Julstämning på Köpmannamässan i Jakobstad

 
Igår var en så rolig dag! På eftermiddagen styrde jag och Mikael kosan mot Tellushallen i Jakobstad för att gå på Köpmannamässan.
 
 
Jag har aldrig gått på just den mässan tidigare, så jag var ivrig som få. Mässor är ju något av det roligaste som finns!
 
 
Vi gick runt och tittade på allt från julpynt till fisk, åt massvis med olika smakprov och fyllde i en halv miljard tävlingslappar. Håll tummarna för att jag vinner en hotellövernattning med teaterbesök och middag!
 
 
Korv-Görans var där och bjöd på smakprov och sedan var vi förstås tvungna att åka via Korvis på hemvägen för att äta varsin kebabtallrik till middag. Så gott! Har jag sagt att jag älskar mässor? ;)
 
 
Mest var vi faktiskt på mässan för att hälsa på min sambo Mikaels bror Stefan som sålde kinesiskt te. När Stefan bodde i Kina blev han väldigt förtjust i de traditionella teerna (tedrickandet är en hel kultur i Kina!), så han bestämde sig för att resa land och rike runt för att hitta de allra bästa tesorterna. Dessa har han nu importerat hit till Finland direkt från odlarna. Riktigt häftigt och inspirerande tycker jag!
 
 
Och så är ju teerna så goda dessutom. Där snackar vi verkligen kvalitet! Årets bästa julklapp köper ni alltså här: Chinese Tea. Jag rekommenderar speciellt paketet där ni får glastermosen med. Termosen är en väldigt smart uppfinning och själv använder jag alltid just en sådan till löste. Väldigt praktiskt! :)
 
 
Jag hade tänkt hälsa på Du&Vi-Karolina också, för hon ska ju komma och fotografera alla galafina bloggare på julfesten om två veckor! :) Men Karolina var visst ute på språng precis när vi gick förbi hennes monter, så jag får vänta med att träffa henne trots allt.
 
 
Det finns hemskt många fina inredningsaffärer i Jakobstad och alla de var förstås också med på mässan. *dregel*
 
 
Jag stod och dreglade i en halv evighet och sambon stod och suckade.
 
 
Julinspirationen var på topp! Är det okej att börja julpynta nu, eller?
 
 
Ja, och ibland tyckte jag att vi skulle gå snabbt förbi vissa montrar. Då tyckte sambon i sin tur att vi skulle stanna och bläddra i kataloger och jag fick påminna honom om att han redan har både fyrhjuling och snöskoter i garaget. Suck. Är det bara vi som har det här ständigt återkommande problemet? ;)
 
 
Sunds trädgård känner jag förresten att är ett måste att besöka innan jul! *dreglar ännu mer* Någon som hänger med på lite Jeppis-shopping någon dag? Jag tänker mig typ Sunds, Blossom, Katarina Maria och Lenas Shop.
 
 
Jo förresten - julklappshandeln är nu officiellt inledd! Ett par av årets första julklappar blev inköpta igår och nu känns det verkligen som att julen närmar sig på riktigt. Tjohej!
#1 - Kitty

Ser ut som ett lyckat mässbesök! Själv hade jag inte möjlighet att gå. Men Sunds kommer jag att besöka på onsdag när de ordnar julpysselkväll. Blivit en tradition för mig och en kompis att gå! :)
/Kitty

Svar: Åh, julpysselkväll! Det låter ju helt fantastiskt. :)
TIDSTJUVEN

#2 - Nina

Såg riktigt trevligt ut! Ja du kan börja julpynta, jag började här i slutet av veckan jag också :D Och tack för te-tipset ^^

Svar: Det var det! Roligt om te-tipset uppskattades :)

Oh, så bra om det är okej att börja julpynta lite smått redan. Det är ju så grått och trist just nu att lite vinterpynt verkligen skulle pigga upp! :) Någon liten minigran tror jag faktiskt att får flytta in så småningom här hos oss. Det känns ju som att hela Instagram svämmar över av minigranar just nu (man blir ju allt lite hjärntvättad!) men samtidigt skulle jag helst vilja vänta till lillajul egentligen. Åh, dessa dilemman. :D
TIDSTJUVEN

#3 - Linda

JA! mässor är ju bäst, ingen protest :D på onsdag och torsdag hålls knowhow mässan här i vasa, botniahallen och den ska jag och robb besöka iår igen! det är ju så roligt på något vis att bara gå och titta, men också att plocka med sig pennor och godis o eventuella halarmärken är ju kul :D

Svar: Ja, lite godis är ju alltid trevligt. Hihi :)
TIDSTJUVEN

#4 - Linda

Och så ska vi förstås på Allt är möjligt- mässan den 3.12 från skolan :) DEN blir säkert spännande :)

Svar: Oj den mässan blir säkerligen mycket givande! :) Jag skulle gärna gå på den jag också, men vi har praktik då så det beror på lite hur schemat ser ut. Kul att ni får gå på den från skolan! Jag fattar inte varför den inte är insatt på vårt schema också, för som speciallärare skulle man ju absolut ha nytta av att gå på den. :)
TIDSTJUVEN

#5 - Linda

Jadå! konstigt att inte ni har den med på shemat. vi har obligatorisk närvaro på mässdagen. våra ansvariga lärare på sociala området tyckte nog det var ett absolut måste för oss socionomer att fara på mässan. några ur socionomgruppen kommer t.om. vara där som assistenter till besökarna där. :)

Svar: Så roligt! Vi ska hoppas att dagen blir riktigt lyckad. :)
TIDSTJUVEN

#6 - Silje

Himmelskt! Där hade jag gärna varit!

Svar: Du hade stormtrivts där! :D
TIDSTJUVEN

#7 - Sandra A

Vad det ser trevligt ut! Själv hann jag inte med mässan men jag hade gärna velat in och kika en sväng! :)

Förresten så undrar jag om vi kommer få nån mer info om julfesten? Nån deltagarlista också kanske? :D

#8 - Daniela

Hej tänkte skriva om dig ”En finlandssvensk bloggare jag skulle vilja byta liv med för en dag”, så jag undrar om jag får låna lite bilder på dig från din blogg till inlägget?

Svar: Hej på dig Daniela! Men åh jisses, så roligt. :') Det får du absolut göra! Wow, vilken ära. *rodnar*
TIDSTJUVEN

#9 - Interior by Sofia

Och i år var typ första gången som jag inte åkte på mässan.
Blev inte alls imponerad av den ifjol så därför lät jag det vara i år.
Men det ser ju ut som om det fanns en jättemassa fint att titta på, så kanske jag får ge den en ny chans nästa år :)

#10 - Michelle

I år är typ första gången jag inte åkt på mässan när jag hade så mycket annat i helgen. En bra mässa ser det ut att ha varit dock! :)