Dags för fyra veckor praktik

 
Ah, måndag igen! Vart flyger veckorna iväg egentligen? Idag kickade biämnespraktiken igång för min del, så under fyra veckor kommer mitt liv främst att kretsa kring sekvensplaner i bildkonst, lektionsplaner i geometri, uteundervisning och sådana roligheter. Jag läser klasslärarbehörighet som biämne (i och med att jag studerar till speciallärare och då blir det automatiskt så) och ska vara fyra veckor i årskurs 1-2 tillsammans med mina superhärliga klasskompisar Linda och Anna. Det blir säkert jättekul även fast det känns lite utmanande nu till en början. Men äsch, vi är ju proffs. Bland annat uteundervisning i miljö- och naturkunskap ser jag verkligen fram emot att få testa i praktiken, för antingen blir det liksom soppa eller så blir det succé. Jag tippar på succé. ;)
Är det förresten något ni läsare undrar över angående lärarstudier eller studier överlag?
Tveka inte att fråga. Jag lovar att svara så gott jag kan. :)
#1 - Linda

oj, bara fyra veckor? kommer ni ha na annan praktik förutom denhär? :) vi har 12 veckor praktik vi på vårterminen!

Svar: Våra praktikperioder är alltid väldigt korta. Det är den stora nackdelen med att det är en universitetsutbildning och inte en yrkeshögskoleutbildning - alldeles för lite praktik! :( Före den här praktiken så har vi haft en fältpraktik (då var jag på högstadiet) och en speciallärarpraktik vid Övis lågstadium och högstadium. Båda de praktikerna var väldigt roliga och givande! Nästa år har vi vår avslutande praktik ute på fältet.

Vet du ännu var du ska vara på din praktik på våren? Så lyxigt med 12 veckor! :)
TIDSTJUVEN

#2 - Annika

Så fint! :)

Svar: Tack du! :) Det är nästan obligatoriskt att belöna sig själv med lite ljusmys efter en lång dag tycker jag.
TIDSTJUVEN

#3 - Linda

Synd ändå, för praktik är verkligen roligt.. och viktigt! på ettan hade vi 4 veckor praktik (omsorgspraktik). nu på tvåan har vi 12 veckor (metoder) och på 3:an har vi 12 veckor (ledarskapspraktik)! vi har på ett sånt sätt att vi nu fått önska var vi vill vara på praktik i en lista med alternativ 1, 2 och reserv. praktiken får vi dela upp i 6+6 veckor, vilket ju är super eftersom man då får se mer! jag har för de första 6 veckorna önskat att vara på björkdungens daghem i gerby & de resterande 6 veckorna på Carl & Carolina! ska bli jättekul :)

#4 - Jessica

Lycka till! Kul med praktik =)

Svar: Tack ska du ha! :)
TIDSTJUVEN

#5 - Susanna Maria J

Gillar verkligen din blogg. Den är så mysig och jag får sån inspiration till att få det mysigt hemma hos mig med :)

Svar: Åh, tusen tack för din underbara kommentar! Så glad jag blir <3
TIDSTJUVEN

#6 - Hanna

Yeey, fältpraktik! De kommer säkert gå bra, jag överlevde mina 3 veckor i gymnasiet (och två lågstadiedagar) på fältpraktiken i augusti ;)
Och jaa, det här med praktiken. Det är så lite! Vi ämneslärarstuderande har inledande praktiken i pf/övis (3v, tredje året) fältpraktiken (3v, fjärde året) och auskulteringen på pf/övis sista våren (aka 2016 för mig), and that's it. Dessutom kan vi rella/psykka/filosofilärare bara auskultera vartannat år och de tar in typ totalt 7 personer då per gång...
Så utan vikariaten jag har fått nu efter min fältpraktik (ett plus med att ha min gamla gymnasielärare som handledare ;) ) så skulle man nog glömma bort allt och inte utvecklas mellan praktikperioderna!

Svar: Nej, Övispraktik den här gången. Inte fältpraktik. Men det är helt okej ändå. :)

Oj, jaa alltså ni ämneslärare verkar ju ha det ännu värre ställt! Tänk de som aldrig får en fot in i någon skola och kan vikariera - de ser ju knappt någonting alls av den riktigt skolvärlden. Så dumt.
TIDSTJUVEN