2014-11-28 | 10:49:11

Dagen är kommen

 
JA till ett samhälle utan fördomar.
JA till en värld där alla har lika rättigheter.
JA till en jämlik äktenskapslag.

Det är inte bara fredag och bloggjulfest idag, utan det är också dagen då Finlands riksdag kommer att rösta ja eller nej för en könsneutral äktenskapslag. Klockan 13:00 idag kommer riksdagsledamöterna att ta ställning till lagförslaget som skulle ge samkönade par rätt att gifta sig. Ett förslag som lagutskottet redan har röstat nej till. Vi vanliga medborgare kan inte göra annat än hoppas och tro att Finland har kommit så långt i jämställdhetsdebatten att ledamöterna inser att det här inte handlar om religion utan att det helt enkelt handlar om att kärlek och rätten att gifta sig ska vara en rättighet för alla. Det handlar om att människor är människor, oavsett sexuell läggning.

Finheter
Anonym

JA till en värld där alla måste älska gays även om de inte alls älskar gays.
JA till en värld där ingen har rätt till sin egna åsikt.

Svar:
Om man inte tycker om homoäktenskap så BEHÖVER man inte själv gifta sig med någon av samma kön. Ingen har sagt att just du måste ingå ett samkönat äktenskap, utan du FÅR fortfarande gifta dig med en person av motsatt kön även om den här lagen skulle träda i kraft. Äktenskapet är upp till varje individ själv och jag hoppas och tror att ingen tvingar dig att gifta dig med någon som du inte själv vill gifta dig med.
TIDSTJUVEN

2014-11-28 | 11:28:19
Linda

Bra inlägg Maria! jag håller fullständigt med dig! kul anonym kommentar du fick där också, fniss! ;)

2014-11-28 | 11:58:06 | http://lindasjolund.blogg.se
Andreas

Vad har det för skillnad vem man gifter sig? Men dock förstår jag de som är djupt religiösa att det går emot deras tro, men då andra sidan måste man ha spel öga..
Men men jag förstår båda sidorna så därför har jag inte gjort så mycket ljud i denna debatt men visst är det härligt att man kan gifta sig med vem man vill!

Saragunmarie

Första kommentaren alltså............

Jag säger bara jessjessjess, ÄNTLIGEN!! <3

2014-11-29 | 06:57:42 | http://saragunmarie.blogg.se/
Emmy's Life

Yaay! Så glad över detta. Finland har verkligen tagit ett stort steg nu känns det som :)

2014-11-29 | 10:05:03 | http://emeliematkoski.blogg.se/
Kommentera:
Kom ihåg mig?