2014-06-29 | 22:59:00

Loppisrace på Källbacken

 
Så var det dags för loppisrace igen en gång. Sommarens tredje för min del. Hela Österbotten verkar ha blivit biten av loppisloppan i sommar, för det är loppis överallt och hela tiden. Och vi som är loppisnördar jublar förstås av glädje! :)
 
Idag var det Nykarleby som bjöd in till race. Hela Källbacken, det vill säga kvarteret runt vattentornet, hade förvandlats till ett enda stort loppisområde. Solen gassade och det lilla regnvädret som hotade att förstöra festen var inte särskilt långvarigt. Det som var extrabra med det här loppisracet var att man inte behövde bil för att förflytta sig mellan loppisgårdarna, utan alla försäljningsplatser låg tätt inpå varandra.
 
 
Det vimlade av bekanta ansikten både bland besökarna och försäljarna. Sandra, som är en av de bloggvänner som jag känt allra längst, sålde både det ena och det andra på sin gård och hade dessutom "öppet hus" i sin vackra trädgård. Där är det alltid något spännande projekt på gång och trädgården blir bara finare och finare för varje år som går.
 
 
När vi hade promenerat runt hela Källbacken och prickat av alla loppisställen bestämde mamma och jag oss för att passa på att åka upp i vattentornet. Där har jag inte varit på år och dagar. När jag var liten brukade vi ibland göra en sommarutflykt med morfar till Nykarlebys vattentorn, och det minns jag som något av det mest spännande och roligaste på hela somrarna. Idag var det precis lika spännande. Högst upp i vattentornet finns nämligen ett café. Där kan man blicka ut över Nykarleby, dricka en kopp kaffe, äta crepes med sommarbär, glass och vispgrädde och begrunda sina loppisfynd.
 
Tips! Vill du läsa vad andra har skrivit om loppisracet?
Lindas Lantliga: Loppisrace i Nykarleby

Finheter
Ida-Marie

Åh vad mysigt :D

Svar: Jaa, verkligen trevligt. :)
TIDSTJUVEN

2014-06-29 | 23:53:27 | http://ziio.se
Christina

Vilken utsikt, jag har aldrig varit uppe i vattentornet men det ser ju ut att vara värt det. :) å tack för länken. :)

Svar: Det är helt klart värt det! Dit måste du absolut åka på utflykt någon solig dag nu i sommar. :)
TIDSTJUVEN

2014-06-30 | 07:02:49 | http://finachristina.com
Saragunmarie

Jag har, pinsamt nog, heller aldrig varit upp i vattentornet, haha. Tack för länken! :)

Svar: Det är aldrig för sent! :) Vattentornets café är säkert öppet hela sommaren.
TIDSTJUVEN

2014-06-30 | 08:14:20 | http://saragunmarie.blogg.se/
Matilda Wikblom

låter skoj! har själv aldrig varit då de haft det i nyykaabi :)

Svar: Det var det! :) Nästa år hänger du också med. ;)
TIDSTJUVEN

2014-06-30 | 14:36:47 | http://fashionsafari.blogg.se/
Kommentera:
Kom ihåg mig?