2014-06-30 | 21:31:00

Fritidsbostadsmässa i Kalajoki: Villa Valli

 
Mamma och pappa ringde och sa att de var på väg till Kalajokifritidsbostadsmässa idag och eftersom jag råkade ha måndagen ledig var jag givetvis inte sen att hänga på. ;) Det var mulet och lite småregnigt idag, så det var riktigt passligt mycket folk som rörde sig på mässområdet. Man kunde gå i lugn och ro och titta på alla hus utan att behöva trängas med någon.
 
I fyra timmar promenerade vi runt bland sanddynerna, och hem kom vi fulltankade med inspiration. Jag gillade förstås mest de hus där man verkligen hade tänkt till med inredningen och utnyttjat ytorna till fullo. Även om det är meningen att husen ska fungera som "sommarstugor" så var de förstås väldigt lyxiga. Sommarstugekänslan kom främst fram genom naturnära färger, naturmaterial i inredningen och stora fönster som vette ut mot vattnet.
 
 
Jag överförde nyss en halv miljard bilder till datorn, så jag har massvis med inspiration och idéer att bjuda på. Vi börjar med mitt absoluta favorithus från mässan - nämligen nummer 20, Villa Valli som är inrett av Maria Kivijärvi. Dit skulle jag kunna flytta vilken dag som helst. Köket gick i mörkgrått och vitt, med turkosa inslag i inredningen.
 
 
Sovrummet dominerades av en stor säng med fluffiga sommarlakan. En inredningsstege av gamla störar och den där klassiska runda spegeln som verkar vara ett måste i sommar fanns förstås också på plats.
 
 
Det andra sovrummet hade en fiffig våningssäng där den nedre sängen var bredare än den övre. Notera dessutom paddeln som är fastbunden i sängkanten och alla andra fina detaljer i rummet (så som sandstänket på taklamporna). Snyggt!
 
 
Släng in ljust trägolv. Addera en gammal kista och en hög med böcker. Succé!
 
 
Den här detaljen bakom soffan stod jag och dreglade över hur länge som helst. Det kan ju inte vara särskilt svårt att tillverka egentligen. Spika ihop några plankor i olika längder och kladda dit några svansiluetter, liksom. Nu måste jag bara klura ut var den där svanväggen egentligen skulle kunna passa i vår lilla tvåa. Och övertala sambon förstås. ;)
 
 
Helheten är så gaaalet snygg!
 
 
Det fanns två stycken inglasade terrasser. Den ena hade plats för en badtunna och den andra terrassen hade inbyggd ugn och grill.
 
 
Fiffig lösning för örtkrukorna!
 
 
En rostig gammal cykel utan hjul som inredningsdetalj? Tja, varför inte. Summa summarum skulle jag kunna flytta in i det här huset när som helst. Och bo där året runt. Den lilla haken? Det ligger i Kalajoki och kostar 313.300€. Äsch då.

Finheter
Linda

Kärlek vid första ögonkast! ♡

Svar: Jaa-a, verkligen! :D Ska vi flytt tid ilag?
TIDSTJUVEN

2014-06-30 | 21:37:47
Linda

Deal! :D He blir jo hälftin billigari tå!

Svar: Jepp! Å dubbelt roligari. :D Win-win.
TIDSTJUVEN

2014-06-30 | 22:01:54
Sofie

Villa Valli var min favorit också :)

Svar: Härligt! :D Jag tippar på att rätt många föll för just det huset.
TIDSTJUVEN

2014-07-01 | 08:49:36
Sarah Ek

Aah skulle va så najs att ta en trip dit! Har sett så många fina pics därifrån. Snygga bilder btw! :)

Svar: Jaa, det är ett perfekt utflyktsmål! :D Det gör ingenting om det duggregnar lite heller, för då är det bara mindre folk i farten. Jag rekommenderar att man åker dit på en vardag. :) Tackar så mycket!
TIDSTJUVEN

2014-07-01 | 22:48:59 | http://www.westside.blogg.se
. Pjumas . ♥

Haha, ja börja tänka på Pippi Långstrump av den där cykeln :D

2014-07-20 | 09:14:04 | http://pjumas.blogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?