Friends&Brgrs - den kompletta recensionen

 
Har ni varit till Friends and Burgers i Jakobstad? Det hade inte jag varit tidigare, förrän i måndags. På måndagkvällen fick Mikael och jag nämligen sent omsider för oss att dra iväg på en liten roadtrip, och då fick Jeppis och den relativt nyöppnade hamburgerrestaurangen Friends & Brgrs bli vårt mål.
 
 
Det första som slog mig var hur snyggt stället var. Väldigt öppet och modernt. Den dominerande väggen i restaurangen pryds av en stor blackboard där illustrerande ingredienslistor varvas med kundfeedback - riktigt nytänkande och häftigt! Ja, det är nästan lite hipstervarning över det hela. Det märks att ägarna har rest runt i världen för att samla på sig intryck och inspiration till sin restaurang, för det här är varken något vanligt Österbottniskt lunchhak eller någon sunkig snabbmatskedja - det är fräscht, ljust och snyggt. Och så är personalen riktigt trevlig dessutom.
 
 
Pommes fritesen var oskojat och utan att överdriva de godaste jag någonsin ätit. Här snackar vi inte några massproducerade och sönderfriterade potatisliknande tingester utan det här är tvättäkta heimlaga franska som är gjord av närodlad potatis. Likaså kommer hamburgerköttet enbart från finska gårdar och brödet från ett bageri i närheten. Jag gillar't! 
 
 
Överlag är jag alltså mycket nöjd och lär absolut besöka Friends & Brgrs fler gånger - och det säger jag utan att ha blivit varken sponsrad, mutad eller hotad. Det enda minuset är att måltiderna är dyra. 13,75€ kostar en Double Cheeseburger Meal. Och 2,50€ för en normalstor kaffe. Det är rena rama rånet för en fattig studerande. Kan man kanske få lite kompisrabatt, Sara? ;)
 
Friends & Brgrs får 4 av 5 stjärnor från tidstjuven.com.
 
 
P.S. Om ni far till Friends & Brgrs så måste ni ta deras egengjorda majonnäs till pommesen. Den är supermegabäst.
#1 - Karro

Håller med dig om exakt allt i den här recensionen! :D

Svar: Härligt att höra! :D
TIDSTJUVEN

#2 - Matilda Wikblom

Äntligen en riktig recension av stället, kanske man vågar sig dit nu ;D

Svar: Kul att du uppskattade den! Nästa gång du har vägarna till Jakobstad måste du garanterat våga dig till Friends&Brgrs. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Saragunmarie

Vilken bra recension! :D

Nan kompisrabatt kan ja tyvärr int ge, men varje viko drar vi en vinnare som får en gratis måltid bland all som har ladda upp en bild på sin måltid från Friends&Brgrs på Instagram med taggen #friendsandbrgrs :)

Svar: Tack Sara! :D
Kul me en Instagramtävling. Ja får hoppas på att ha turen på min sido no tå. ;)
TIDSTJUVEN

#4 - PJ

Kostar det så smakar det!
Eller är det tvärtom?
Dylikt lovord tarvar ett besök.

Svar: Så är det. Vill man ha kvalitet får man vara redo att betala för det också. Jag antar att det inte går att skära när på priset desto mera, för då skulle väl kvaliteten bli lidande. Har du vägarna via Jeppis ska du absolut passa på att äta hamburgare och franska tycker jag! :)
TIDSTJUVEN

#5 - annikahelene

Jag måste säga att det här är faktiskt den enda positiva recensionen jag läst/hört. Jag har faktiskt bara hört om missnöjda kunder och inte alls varit lockad att gå dit. Nu höjde du ju lite på det iaf :)

Svar: Kanske de andra recensionerna som du läst/hört var från när restaurangen var nystartad? Det är ju förståeligt att saker och ting har börjat löpa mycket smidigare nu när de har hunnit ta åt sig av feedback och lära sig av sina eventuella misstag. Min uppfattning är i alla fall att de verkligen har kommit in i rutinerna och hittat sin stil nu. :) Jag tycker absolut att du ska ge burgarna en chans! :)
TIDSTJUVEN

#6 - Annika

Harmt att det ska vara så dyrt. Tänker inte lägga 13,75 € på en hamburgare hur god den än är. De pengarna kan jag lika gärna köpa hamburgeringredienser för i butiken och laga själv. Sorry friends and burgers, ni får försöka locka till er mera slösaktiga kunder istället. Snyggt annars! :)

#7 - D

Håller med, otroligt gott, och den där dippen, mmm! :)

#8 - Vilda

Hur lägger du in header? Tacksam för svar☺️

#9 - Annika

Ser så gott ut! :D