Sommarlovets baksida

 
Kanske ni är lyckliga semesterfirare med den ena lediga dagen som avlöser den andra, medan fåglarna kvittrar och solen gassar? Kanske ni kan åka iväg på fyradagarsresor när som helst utan problem? Då kan jag garantera att ni inte vill byta schema med en stackars sommarjobbare för tillfället... ;)
 
Ska man ha några dagar ledigt mitt i sommaren när man jobbar fulltid får man nämligen kämpa för det också. När ett gäng kompisar började prata om att boka en resa till RockOff på Åland i år igen frågade jag chefen lite försiktigt, utan några större förhoppningar, om det möjligtvis på något som helst sätt skulle vara möjligt för mig att få fyra dagar i sträck ledigt mitt inne i veckan. "Det ska säkert gå att fixa", sa chefen och jag skuttade på rosa moln i ett par dagar. Sedan blev schemat klart och då ångrade jag mig kanske litegrann ändå... Heheh. :D
 
Jag har redan jobbat två morgonskiften den här veckan och imorgon inleder jag det första av tre stycken nattskiften på raken. Sedan är det kvällsjobb som gäller genast dagen efter nattskiftena (inget som jag rekommenderar). Och så blir det att bila ner till Åbo och ta båten över till Åland direkt på natten efter det där kvällsskiftet. Min sömnbrist på måndag kommer förmodligen att slå sönder alla sömndeprivationsbarometrar, men förhoppningsvis är det värt det och högst antagligen kommer jag ändå att vara hög på endorfiner. :) Tre dagar senare kommer vi hem igen, mitt i natten, och jag ska såklart iväg till jobbet genast klockan sju på morgonen. Och så väntar vanligt jobb igen tolvtiden dagen därpå. Det var den... ehum... "semestern" det.
 
 
Jaa, vad ska man säga... Treskiftesjobb på sommaren är inte så värst roligt alla gånger men då förstår man istället att njuuuta av fyra välförtjänta lediga dagar när man väl lyckas få dem. Men först ska det kämpas förstås! Puuh. Välkomna till den bittra verkligheten hos en stackars sommarjobbare utan semesterdagar eller andra förmåner. ;) Oj vad jag ser fram emot den dagen när man faktiskt får ha semester på riktigt på somrarna. Det är värt allt studieslit, eller hur? Snälla säg att det är det.
#1 - Sara

Det hoppas jag verkligen också!!! Känner väldigt mycket igen mig. Jobbade 11 dagar i ett sträck i juni och nu jobbar jag 15 dagar i nästan ett sträck (1 dag ledig emellan) Detta alltså så att jag kunde vara borta 13 dagar i sträck. Det är lite TUNGT nu om man säger så!

Svar: Wow!! Sjukt tufft att du klarade av att jobba så många dagar i sträck innan resan. Men det var helt säkert värt all möda i slutändan. :) Kämpa på nu men jobba inte ihjäl dig nu, kära du! Snart snart är vår tid också kommen (mera snart för din del och mindre snart för min del) och så får vi också börja jobba på riktigt och vara lediga på riktigt. Tänk! :D
TIDSTJUVEN

#2 - Anna-Lena

Åååh, låter lite tungt det där. Hoppas du får en bra Ålands-resa. Vad sommarjobbar du med förresten?

Svar: Det är just det där med att byta mellan de olika skiftena som är jobbigast, både för kroppen och knoppen. Det ultimata är ju verkligen att ha samma skift en hel vecka i sträck, men sån tur har man sällan. Jag jobbar som handledare på ett gruppboende för flyktingungdomar i sommar - det är otroligt spännande och intressant. :) Och väldigt händelserikt.

Tack Anna-Lena! Säkert blir Ålandsresan riktigt rolig. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Linda

Oj hjälp! Sko it do no ha kona få ett kvällsskift efter reison helst? :/ Hoppas att do hendar njut åv ledihejtin iaf åså väntar vi på första semestern som lärar, 10 vikor ledigt, VA E NO BETÄR ÄN HE? ;)

Svar: Tack Linda! :) Jaa, ett kvällskift iställi för ede mårosskifti sko verkligen va guld värt känner ja. Men oooh, 10 vikor å jullov, he mett nya mantra. :D Tänker man på he så klarar man jo nästan va som helst. ;) Hoppas att do har e bra i räinvädri å att vi syns snart!
TIDSTJUVEN

#4 - Mimmi

He e SÅ värt e! I ett försök att pigg upp de kan ja ju säg att vi som jobbar (janå, iaf JAG) saknar studielivet, för tå kona man ha en två timars skoldag elär självstudier fleira dagar i rad.. inget sånt i sikte i arbetslivet! Tå ere nog bara working nine to five å countdown ti höstlov, jullov, påsklov som gäller (å tå man jyst ha byra jobb finns e it na som heiter ledigt tå om man vill ha na pängs). Så plus å minus me allt ;)

Svar: Oj tack för he Mimmi! :D Skönt att hör att arbetslivi nåo e na att si fram emot men att he int e så illa just no heldär. Precis va ja behövd hör. :)
He e väl bara att fortsätt kämp åpå tå. Å "live in the moment", som di pa säg. ;)
TIDSTJUVEN

#5 - Christina

Det är så värt allt slit... :) njut av dina lediga dagar sen när det är dags.

Svar: Sköönt att höra! :) Det ska jag garanterat göra. Och du ska passa på att njuta till tusen av semestern!
TIDSTJUVEN

#6 - Saga

Jo nej, int alltid så kul (med 2-skiftesarbete heller). För det första: du och dina kompisar har såå olika arbetsturer. För det andra: svårt att, som du säger, få fler dagar efter varann ledigt. "8-16 arbete" och riktigt sommarlov, jag längtar! Kommer nog vara värt allt studieslit! :) Passa nu hur som helst på att njuta av Åland och Rockoff!

Svar: Du har så rätt. Det är praktiskt taget omöjligt att lyckas pricka in en träff med kompisarna, för när den ena arbetar är den andra ledig och vice versa. :/ Vi får fortsätta slita på med sommarjobben på somrarna och studier hela resten av året ett tag till, sedan är det äntligen dags att skörda frukten av allt slit. :)

Oj, märkte nu att det låter som att jag bara vill jobba för att få semester, men riktigt så är det ju ändå inte! Har man ett roligt arbete är det inte hela världen om man inte har så många lediga dagar, men ibland behöver man allt få tid att vila upp sig och återhämta sig också också. :) Tack, njut av sommaren du också!
TIDSTJUVEN

#7 - daniela

hödu!!! ja had å fixa ledit tills rockoff men när ja sku boka SÅ VA ALLA HOTELL SLUT. Så nu har ja tre dagar ledit mitt i nästa vecka utan någo att göra, dit for de som ja had vänta på mest me hela sommaren typ. SÅ SLUTA KLAGA DU SOM SLIPPER DIT Å NJUUUUUT!!!!!!!!!! :D

Svar: Ok, jag ger mig. Jag inser att jag inte har någon rätt att klaga egentligen. :P Du har det garanterat värre!! :( Men hoppas att du hittar på någonting annat kul att göra under de där lediga dagarna istället!
TIDSTJUVEN

#8 - Ida

De e tur att de kommer bli EPIC !

Svar: JAAA! Säg int annat. :D
TIDSTJUVEN

#9 - daniela

JAAAAAA vi råka få ett sista hotellrum!!!!!

Svar: Sååå sjuuuukt braaa! :D
TIDSTJUVEN

#10 - Therese

Jag hoppas verkligen att det är värt det! Är precis i samma sits, inte alltid lätt att vara en stackars student som måste jobba hela sommaren :P
Ville vara ledig en helg, så får jobba 9 dagar i sträck istället, så man får slita lite om man vill vara ledig. Men så värt det :P