Ett mycket oväntat men fantastiskt samarbete

 
Det här är ju kanske lite pinsamt att erkänna men jag höll nästan på att köra i diket av glädje när jag lyssnade på radion igår i bilen. Jag hade nämligen totalt missat att Tuomas Holopainen och Don Rosa har gjort ett samarbete och helt plötsligt spelades då den här låten, som är typ det finaste som producerats i år, ur högtalarna. Tuomas. Holopainen. Och. Don. Rosa. Det är en så fantastisk kombination att man aldrig ens hade kunnat tänka sig den. Tryck play och njut!
 
 
Okej, jag antar att ingen fattar ett skvatt av vad jag jiddrar om eftersom ni knappast är lika nördiga som jag, så jag får väl förklara mig då. Don Rosa är ju killen som har tecknat alla tiders bästa Kalle Anka-serier. De där serierna som innehåller en miljard snillrika och geniala detaljer i varje ruta och har de allra bästa handlingarna. De där som man (eh, jag) alltid väntade med spänning på att få läsa i brorsans Kalle Anka-tidningar för de fanns bara i någon enstaka tidning varje år.
 
Och Tuomas Holopainen - han är universums bästa låtskrivare och keyboardist i (och grundare av) Nightwish. Ja, och så är han ju faktiskt rätt så snygg också, hehe. Nu har denna fantastiska man tydligen skapat ett helt album som är inspirerat av Don Rosas serier om Joakim von Anka. Och det braiga tar inte ens slut här, för Tony Kakko som är sångare i Sonata Arctica kommer att fungera som solist i någon av låtarna. Aaaah, jag kommer ligga sömnlös till nästa fredag när albumet The Life And Times Of Scrooge släpps.
 
Mvh, extremt nördig fangirl.
 
#1 - Ellen

Hihi, vad du är söt! :)

#2 - Jasmin

åh sista bilden, så grym

#3 - Cecilia

Härlig stämning i bilderna! :D

#4 - Sara

Oj, Don Rosa e min favorittecknare o. <3

Svar: Nejmen, så roligt! Kul att jag inte är ensam om att vara lite smånördig. :D
TIDSTJUVEN

#5 - Marre

Nä, det kan inte vara den Don Rosa hon menar, tänkte jag. Men det var det! Det här låter ju sjukt spännande!

Svar: Ja visst är det spännande! :)
TIDSTJUVEN

#6 - Anna

Vem gillar inte Don Rosa? :) Men jag måste nästan säga att jag tycker Carl Barks, som Don Rosa byggde vidare många serier på, är den bästa kalle anka tecknaren!

Du har för övrigt en jättefin blogg! :)

#7 - Liie

FANTASTISKT! Vet du, du ger alltid så bra musiktips. När jag känner mig trött på det jag lyssnar på för tillfället tänker jag alltid att jag går in till Maria och ser om vad hon lagt upp, och jag hittar något bra varje gång! Tack för det, nu ska jag leta reda på resten av albumet :)