Tre gula hus att besöka i Vörå

I fredags var min bil inne på lite service så jag var tvungen att underhålla mig i Vörå centrum i två timmar. Ni kanske undrar vad man kan göra i Vörå förutom att storhandla på Halpa-Halli och S-Market? Jo, det ska jag berätta. Det finns massvis av små gula hus i centrum och jag tänkte tipsa om tre stycken som man kan besöka om man exempelvis har två timmar till övers medan bilen är inne på oljebyte.
 
 
Vörå Hemslöjd
I det gamla biohuset hittar vi Vörås egna hemslöjdsaffär där man kan köpa allt från stickade strumpor och vantar till hembakt bröd och målat porslin. Allt är handgjort av lokala föreningsmedlemmar och butiken är hur gullig som helst. Helt klart värd ett besök, speciellt om man vill understöda sina lokala hantverkare så här inför jul eller bara byta ett par ord med några från den äldre generationen.
 
 
Apachino Pizzeria
Blir man hungrig i Vörå kan man styra stegen till pizzerian mitt i centrum. Där kan man beställa pizza, kebab eller sallad. Så gott! Och inte allt särskilt dyrt om man jämför med pizzerior i till exempel Vasa. Pizzerian ligger mellan bilskolan där man får lära sig att fickparkera som ett proffs och optikern där man kan skaffa sina första glasögon. Tryggt och bra.
 
 
Vörå Handarbetsaffär
Mellan de två ovannämnda gula husen hittar vi ett tredje gult hus. Där huserar Vörå Handarbetsaffär som är en butik fullproppad med allt material man kan tänka sig i handarbetsväg. Himlen för den stick- eller syintresserade och även den ett måste att besöka om man har vägarna till Vörå. Tips tips!