Om mina klänningar

Jag fick en mysig fråga från Sandra för en tid sedan på det här inlägget. Den löd så här:
 
Sandra undrade alltså om jag kan berätta var jag hittar alla mina klänningar. Och visst kan jag det! Jag har cirka sjutusen vardagsklänningar, och lika många festklänningar, eftersom jag tycker att det är mycket skönare att gå med klänning istället för byxor. Klänningar och koftor, det är min passion. Måste jag ha byxor på mig så väljer jag oftast leggings eller jeggings, för jeans måste ju vara den obekvämaste uppfinningen någonsin. Man kan helt klart ha klänningar mitt i smällkalla vintern också tycker jag - det gäller bara att ta ett extra par strumpbyxor eller termoleggings på sig.
 
här ser det ut i klädskåpet just nu. Sambons kavajer har snällt fått ge rum för mina hundra klänningar.
 
Och det här är mina fyra favoritklänningar till vardags just nu.
 
Mina favoritklänningar har alla den där perfekta längden, vippigheten och det lilla extra som gör en vardagsklänning lite mer speciell. Spets eller roliga mönster är bäst tycker jag! Den svarta klänningen på bilden kommer från en okänd liten affär i Helsingfors, den gråa från H&M, kattklänningen från H&M och den blommiga från Mango. Jag brukar hitta klänningar lite här och där - knixet är bara att vara medveten om sin stil och smak så slipper man göra felköp. De allra flesta av mina klänningar kommer från de vanliga kedjorna. Festklänningar hittar jag oftast i Vero Moda, Lindex och H&M, beroende på vad jag är ute efter.
 
Vintertid brukar jag matcha klänningarna med långa koftor eller stickade tröjor, kängor och stickade sockor eller knästrumpor. Sommartid matchar jag dem oftast med jeansjacka eller kofta och ett par Converse eller sandaler.
 
Här kommer lite klänningsinspiration ur arkivet:
 
#1 - Matilda

Har också kattklänningen i garderoben, och då jag frågade killen vilken klänning han tycker e snyggast svarar han alltid den :D

Svar: Härligt! Kul att din kille också gillar den. :) Min sambo var väldigt skeptisk till "frassklänningen" (som jag döpt den till) till en början men nu har han accepterat den. Haha. :D
TIDSTJUVEN

#2 - Linda

Å frasskläningen måst jo va absolut bäst :D

Svar: Helt klart! :D Tidernas bästa klädköp.
TIDSTJUVEN

#3 - Sandra

tack Maria!! :D nu efter graviditeten har inga av mina jeans passat, så då har jag nästan helt gått över till klänningar, långa tunikor (fast det kanske räknas till klänningar) och tjocka strumpbyxor. Jag har alltid älskat tjocka strumpbyxor! :D ah, jag måste säkert vänta på att min kropp blir mer "min" igen så jag kan lista ut hurudan klänningsmodell jag ska ha. Tips! Ellos har en jättemysig huppari-tunika/klänning just nu!

Svar: Det var så lite. :) Jag tror också att det viktigaste är att hitta en klänningsmodell som man själv känner sig bekväm i. Den där klänningen som du hade på dig på Home Fun-eventet passade dig helt superbra tyckte jag, så kanske något i den stilen skulle funka? :) Tack för Ellos-tipset, den måste jag helt klart spana in.
På tal om tjocka strumpbyxor så köpte jag ett par supermysiga termoleggings från Dress Like Marie här i Oravais förra vintern. Sådana måste du skaffa om du inte redan har ett par! De är stretchiga och sköna, riktigt tjocka och luddiga på insidan men ser vanliga ut på utsidan. Hittas här: https://dresslikemarie.com/sv/nederdelar/89-magic-leggings-vinter-talvi.html
TIDSTJUVEN

#4 - Heidi

Jag älskar maxiklänningar men är själv så kort att den modellen ser bara töntig ut på mej. Men just en passlig längd, som dina 4favoriter är helt huippu! Tunikor, klänningar och kjolat får ju en att känna sej extra feminin :)

#5 - ɑ n n i k ɑ

Så fina klänningar :)

#6 - Chamilla Magnusson

Jag är en sådan som trivs bäst i jeans och känner mig lite obekväm, "för fin" eller malplacerad när jag går i klänning. Jag antar att det är för att jag inte vet vad jag ska ha till för att göra en vanlig klänning lite speciell och för att jag går för sällan i en.
Jag har fått höra att jag passar i klänning pga mina långa ben :)
Någon klännings-typ jag vet jag passar och trivs i är RockaBilly typen. Fast de jag har i garderoben nu är för liten och för stor.

Har du några tips på klänningar för en som inte är så duktig på sådana?

#7 - Andreas

för många klänningar!!! :D

#8 - Andreas

Men snyggt är det!

#9 - Christina

Klänningar är så sköna, borde verkligen investera i fler vardagsklänningar, speciellt såna att ha året om.