Hamlet sade det vackrare

Foto: Wasa Teater/Frank A. Unger
 
Har ni inga planer för januari? Då ska ni ringa Wasa Teater imorgon bitti och boka biljetter till den sista föreställningen av Hamlet sade det vackrare. Varje gång jag besöker Wasa Teater blir jag lika imponerad av vilka fantastiska talanger vi har i lilla Vasa! Hamlet sade det vackrare såg jag i torsdags och jag har fortfarande inte hunnit smälta den helt. Det är en cirkusföreställning som behandlar svåra teman; omhändertagna ungdomar som levt mitt i en vardag präglad av alkohol, våld och ensamhet. Det är pjäs som inte blundar för verkligheten. 
 
Föreställningen är skapad i samarbete med skolhemmet Lagmansgården i Pedersöre, så det här är på alla vis en verklighetsförankrad pjäs. De här ungdomarna finns mitt bland oss. Med bara fyra skådespelare och Magasinet - den allra minsta scenen som finns ute på bakgården vid Wasa Teater - som spelplan var det en väldigt intim föreställning som kom nära på alla vis. En sån där föreställning som man inte bara kan släppa när man kliver ut ur teatersalongen.
 
Föreställningen har turnerat runt i skolor, och jag hoppas verkligen att alla elever som sett den faktiskt också har fått möjlighet att diskutera de känslor den väckt. För det här är ingen lätt pjäs. Den är färgsprakande, men enormt mörk. Otroligt skickligt uppförd och otroligt sevärd.
 
Foto: Wasa Teater/Frank A. Unger
Tips! Ni som är Vasastuderande ska absolut gå med i Wasaspexet för att få helt fantastiska rabatter vid Wasa Teater. Den här föreställningen kostade mig till exempel bara en femma (personalrabatt) med spexkortet.
#1 - Ida

Såg den idag i skolan! Alltså såå gripande, men jättebra :)

Svar: Ååh, vilken lyxig måndag med en sådan teaterföreställning. Pratade ni om den i klassen sedan efteråt, eller hur behandlade ni den? :)
TIDSTJUVEN

#2 - Chamilla Magnusson

Jag älskar bilden med mannen med hög hatt där man inte ser ansiktet. Den är något skrämande och det är det som gör att den ser så intressant och spännande ut :D

#3 - Ida

Nej de gjord vi int, bara fortsatte lektionerna som vanlit, lite synd men :)