Årets önskelista

Kära jultomten, här kommer årets önskelista. 
 
 
1. Canon EOS 5D Mark III
2. Canon Speedlite 430 EX II
3. Reflexskärm
 
Min kära gamla Canon EOS 450D har varit min trogna följeslagare sedan år 2009 men den sjunger nu på sista versen och det är dags att byta upp sig. En fullformatskamera är därmed min allra största önskedröm den här julen, men jag förstår dock att tomten inte har råd med en tretuseneuroskamera och en tvåhundrafemtioeurosblixt så alla bidrag till dessa mottas också med tacksamhet. Okej, jag önskar mig lite mer rimliga saker också...
 
 
4. Efva Attlings Take no shit-halsband (med långt band)
5. Prenumeration på Vasabladet i pappersform
6. 14000 Things to be Happy About av Barbara Ann Kipfer
7.Tedags hos Tant Ninette av Ninette Bahne och Camilla Hynynen 
8. Wreck This Journal av Keri Smith
 
P.S. Jag har varit jättesnäll i år. Jag lovar! 
#1 - Hanna

Ååh WTJ är typ bästa boken någonsin! Min syster har haft sin typ ett år, jag har haft min några månader och den börjar redan falla sönder lite. Så bra då man behöver få ut kreativiteten eller bara har tråkigt :P Tumblr och google har en massa inspiration ;)

Svar: Men åh, härligt att höra! Nu är det bara att hoppas på att jultomten läser den här önskelistan då. :)

Tomten, jag har sett att Wreck This Journal finns på Suomalainen Kirjakauppa i Vasa, och så finns den på Adlibris också förstås.
TIDSTJUVEN

#2 - Beatrice Jakobsson - Julkalender

Bra önskelista! :)

Svar: Det tycker jag också. ;) Hehe.
TIDSTJUVEN

#3 - Jessica

Vi ser ut att ha lite lika önskelistor hehehe men denna va ny! måste jag ju läsa känner jag :) 14000 Things to be Happy About av Barbara Ann Kipfer annars är dessa ngt som jag gärna vill ha men tja de får nog bli jag själv som köper dom :)
Canon EOS 5D Mark III eller canon EOS 6D
Canon Speedlite 430 EX II

Svar: Men åh, så kul! :D 14000 Things-boken är en enorm lista med 14000 saker att glädjas över i vardagen. Jag tycker att det låter som världens bästa feelgood-bok och helt enkelt ett måste att ha i bokhyllan. Du får minsann tipsa jultomten om den du också! :)

Vet du, Canon EOS 6D är faktiskt min plan B också! Det slutar säkert med att jag köper den sedan när jag kommer fram till att jag inte har råd med 5D:n hur jag än vänder och vrider slantarna. ;) Roligt att vi tänker så lika!
TIDSTJUVEN

#4 - Jessica

Ja men då skall jag verkligen tala om för tomten att jag behöver en sådan bok! (och kamera, man får ju önska sig va man vill :P)

#5 - Linda

Va myki fina saker :)

Pssstt.. http://www.patriciaseppalansaatio.fi/svenska/ansok.html

Svar: Ojoj, tack för tipsi! Kanske man sku måst skick in en ansökan. :) Ha du själv sökt? Å kan man ens sök i bloggsyfte?
TIDSTJUVEN

#6 - Emilia

Canon 5D mk3 är ju drömmen! Nu har jag iofs en mk2, så det känns lite onödigt att uppgradera sig redan, men men.. Jobbar man i en fotobutik och får klämma och känna på allt så blir man ju inte liiiite sugen ;)

Kan förresten tipsa om 6Dn också! Det är ju ett sjukt prisvärt alternativ OCH den har wifi!!!! Överväger att byta in min mk2 bara på grund av wifin, haha :D

Svar: Ooh, jag kan förstå att du blir sugen om du jobbar i fotobutik just nu! :D Canon 6D är min plan B med tanke på att den är typ halva priset av en 5D Mark III. Men skulle du rekommendera den över Mark 3:an? Så mycket kan väl inte wifi:n betyda ändå. Eller? *beslutsångest*
TIDSTJUVEN

#7 - Linda

Nä ja ha int sökt, fö je e liti osäker på OM man kan sök bara som privatperson? kanski som fri"dansande" fotograf? :)

#8 - Emilia

Alltså njaa.. :D 5Dn skulle jag väl nog ändå välja - bättre AF, dubbla minneskort, behagligare knappar osv osv osv ;) 6Dn känns som en "vardagskamera", tänker att man liksom får superbra instabilder med den, haha :D Medan 5Dn känns som dendär pansarvagnen som en fotograf behöver om man fotar mycket. Så ja, för och nackdelar med allt.. :D
(Att det alltid blir värsta novellen då jag ska prata om kameror, hehe)

#9 - Christer Holm

1,2,3 skulle man inte tacka nej till att få av herr tomte. Det hade suttit redigt bra här hemma med de sakerna :)