Våga göra drömmarna till verklighet

Att våga ta risker och testa nya saker. Det är så otroligt, himla viktigt. Tänk så mycket roligt man går miste om ifall man nöter på i samma gamla rutiner jämt och ständigt och aldrig vågar testa någonting nytt. I början av sommaren hade jag till exempel aldrig i hela mitt liv åkt longboard före jag en dag hämtade ut ett megastort paket från posten. Men att jag skulle lära mig longboarda innan sommaren var slut, det hade jag bestämt...
 
 
Jag vet inte hur många sommarkvällar jag sparkat upp och ner längs de asfalterade skogsvägarna här utanför vårt radhus, men många är det. Till en början var det svårt, men sedan blev det lättare ju mer jag hann öva. Få saker ger en större känsla av frihet än att glida runt på en bräda i solnedgången. Och vet ni, det hade jag aldrig fattat ifall jag inte tagit chansen i våras och bestämt mig för att jag måste sluta drömma och helt enkelt skaffa mig en longboard, en gång för alla. Trots att jag inte kände en kotte som hade longboard här i trakterna och trots att alla grannar stirrar varje gång jag kommer sparkande på min bräda med skön musik i öronen och världens löjligaste leende på läpparna. Jag är fortfarande inget proffs, men det är inte det som är huvudsaken. Huvudsaken är att det är så otroligt skönt att känna vinden i håret och den lena asfalten under hjulen. Huvudsaken är att jag vågade.
 
Oavsett små eller stora drömmar så förlorar man ingenting på att åtminstone försöka. Vill du åka till USA, flytta till Lappland, starta en snigelfarm, få nya vänner, hoppa fallskärm eller springa maraton? Gör det! Det är bara du som kan uppfylla dina drömmar. Okej, lite sunt förnuft är förstås alltid bra att ha. En snigelfarm är till exempel knappast särskilt lönsam här i Österbotten och man behöver kanske tänka litegrann på ekonomin också, så att man inte plötsligt står där med tio alpackor på gården och noll euro på kontot. Men ni fattar. Vissa drömmar är lättare att uppfylla än andra.
 
Det värsta som kan hända är att det inte är riktigt så roligt som man hade trott, det där som man hade drömt om. Eller att man inte trivs eller att man misslyckas. Men vet ni, då har man i alla fall försökt. Man gav det en chans och försökte. Det finns nämligen ingenting som grämer mer än de där chanserna som man inte tar. Försöker man inte så vet man inte heller hur bra det kunde ha gått. Saker och ting kan nämligen bli fantastiskt nervkittlande bra och ett misslyckande betyder i sin tur bara att man vågade chansa och lärde sig någonting på kuppen - att man blir lite klokare och lite mer erfaren. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: huvudsaken är att man försöker!
 
Man är aldrig för gammal för att lära sig någonting nytt. Oavsett om man är 5, 15, 38 eller 96 så är livet fullt av nya saker att upptäcka, testa och lära sig. Fundera över när ni själva senast gjorde någonting som ni drömt om eller alltid velat testa. Det är inte allt för ofta, eller hur? Det är helt enkelt dags att vi slutar drömma och börjar skrida till verket lite oftare.
#1 - livet med Asperger och kronisk smärta

om jag inte tagit risken hade jag inte vart färdig utbildad journalist i dag:)

Svar: Härligt! Det är verkligen superbra jobbat av dig Joanna! :) Jag ska fortsätta kämpa på mot en examen jag också.
TIDSTJUVEN

#2 - Christina

Jee, återigen levererar du ett genomtänkt och läsvärt inlägg! :) Å du har alldeles rätt, man behöver kliva ur komfortzonen ibland och faktiskt göra något av sina drömmar.

Svar: Tack Christina! Jag blir alltid lika glad av att höra dina tankar och åsikter om olika ämnen. Du har så fina funderingar. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan

Fy galet vilket bra inlägg!! Jag håller verkligen med dig. Man måste våga och huvudsaken är att man försöker. Precis som du tar upp flera gånger.

Svar: Tusen tack, härliga Veronica! ♥ Det är ju så självklart egentligen, att huvudsaken är att man försöker och gör sitt bästa. Men ändå är det så svårt att komma ihåg när det väl gäller, så allt som oftast behöver man upprepa det för sig själv.
TIDSTJUVEN

#4 - Ida-Marie

Håller så med om vad du skriver. Det är ALDRIG för sent att våga och att drömma, att bara ta det där steget ! :)

Svar: Precis! Fast ibland skulle man kanske behöva en liten knuff i rätt riktning, för att inse att det där steget egentligen inte ÄR så stort som man kanske hade trott. :)
TIDSTJUVEN

#5 - Maria

Håller absolut med dig! Det är drömmarna och målen som håller oss vid liv. Utan dem hade våra liv varit i princip helt meningslösa.

Keep dreaming!

#6 - . Pjumas . ♥

Jag känner den där samma fria känslan som du när jag åker på en motorcykel mot solnedgången, det är också något som är så otroligt fint. Och nu är mitt mål att till nästa sommar ha så mcyket pengar att jag har råd att ta motorcykelkort åt mig, så att jag själv kan köra med motorcykeln mot solnedgången. Ett mål att verkligen se fram emot!! :)

#7 - ɑ n n i k ɑ

Har en hemlig dröm att få flytta till Stockholm :) Kommer nog dröja några år till, måste först jobba i några år här så jag får in pengar på kontot.

#8 - Jessica

Helt rätt! :D

#9 - SARA EMILIA'S

Vilket bra skrivet inlägg! Du har såååå rätt :) Tummen upp :)

SVAR; Jaa jag vet att jag flyttat omkring ganska mycket på sistone, haha. Men jaa jag trivs riktigt bra! :)

#10 - Decibel-Liselott

Jamen ååå, ååå, det var ju just sådant här som Angelica och jag funderade att skulle passa som gästinlägg på Decibelfi-bloggen. Så inbjudan är fortfarande i kraft - anytime du känner att du har något på hjärtat som unga kunde behöva höra <3

#11 - Daniela

Superbra inlägg :) helt rätt!

#12 - Kamomilla

Så sant så! Själv hoppade jag av livet som dagistant i ålder över 40+, utbildade mig i foto och nu jobbar jag som yrkesfotograf! Men det kom ju inte gratis. startade som dröm och byggdes upp med hårt arbete. men det gick- och det är pointen!

"Drömmar är faktiskt det som driver oss framåt" -Ernst Kirschteiger-

#13 - Rebecka

Bra skrivet! Bestämde mig för några dagar sen att vara modig och är nu i startgroparna med att starta mitt eget guldsmeds-företag! Både spännande och skrämmande på samma gång men jag vet att jag skulle ångra mig om jag inte försökte!

#14 - fotograferats.blogg.se

Du är klok du! :) Jag tänkte faktiskt att jag skulle våga mig in i bröllopsfotograferingsbranchen...