Motion utan prestationskrav

 
I det senaste avsnittet av Nyfiken i en pod (ni har väl inte missat Österbottens nyaste och bästa podcast?) pratar Marica och Hanna om kreativ motion och hur viktigt det är att ha roligt och testa nya saker när man motionerar istället för att fokusera på att samla kilometrar och så bra tider som möjligt. Hanna springer en "snipplänk" och Marica välkomnar vardagsmotionen i sitt liv.
 
Jag tror att det där podavsnittet lämnade att gro undermedvetet för mig, för idag när jag gav mig ut på en löprunda fick alla tidtagarappar lämna hemma och istället för att försöka få så bra tid som möjligt på den där vanliga femkilometersrundan utforskade jag okända skogsvägar och intressanta stigar utan att veta vart de skulle ta mig. Man vet ju aldrig vad som kan finnas i andra ändan av de där skogsstigarna (oftast är det bara en åker, men åkrar är ju fina så det gör ingenting det heller) och om man aldrig går på dem så lär man heller aldrig få veta. Inne i skogen hittade jag bland annat härlig höstluft, en porlande bäck och en nyfiken kissekatt.
 
 
Jag tror att det är väldigt nyttigt att försöka glömma allt vad prestation och tid heter ibland när man motionerar eller tränar och istället bara göra det som kroppen och knoppen tycker att är roligt. Man blir så mycket gladare inombords då.
#1 - Christina

Ja, o speciellt nyttigt tror jag att det är de där gångerna när motivationerna till att träna och röra på sig är ganska låg, eller när du haft en längre paus. Då är det bra att dra sig iväg på den där kravlösa joggingturen eller promenadrundan.

#2 - Jessica

Helt rätt, motion skall vara kul :)

#3 - Hannasvirrvarr

Åh, men så glad jag blir! Härligt att läsa om din kreativa länk :)

#4 - Karro

Vilket härligt inlägg, håller med dig helt! :)