En ny knutpunkt på nätet

 
Igår blev jag kontaktad av Radio X3M's egen Muffins för en intervju. Superteamet Ida-Marie och jag grundade nämligen en grupp på Facebook för en vecka sedan och helt plötsligt blev den där gruppen superpopulär och det bara rullade in medlemmar (för tillfället har vi över 270 stycken!) vilket gjorde att till och med media fick upp ögonen för oss. Det är grupp som är tänkt att samla alla finlandssvenska bloggare på ett enda ställe, och den heter därmed något så fantastiskt som Finlandssvenska bloggare. Det spelar ingen roll om man skriver fotoblogg, träningsblogg eller hamsterblogg - alla finlandssvenska bloggare är välkomna. Tänk att det faktiskt inte har funnits någon sådan grupp tidigare! Behovet var enormt och responsen har inte varit annat än positiv. Klicka er in på artikeln "En ny knutpunkt för finlandssvenskar" för att läsa mer om gruppen i synnerhet och mina tankar kring bloggande i allmänhet.
 
Jag blev bland annat tillfrågad om vad jag tror om bloggens framtid. Kommer bloggarna snart att dö ut eller inte? Den här fantastiska responsen som vi har fått i och med den nystartade gruppen tycker jag att har sitt tydliga svar på den frågan: intresset för att blogga är fortfarande mycket stort och bloggandet skapar en viss typ av gemenskap som inte går att finna via några andra sociala medier (i dagens läge). Jag upphör aldrig att fascineras av det här med bloggande. Det är så stort på något vis.
 
Alla bloggare sitter liksom ihop på ett eller annat sätt, ihopnästlade med varandra tack vare pilliga små HTML-koder. Men ändå är alla bloggar unika på sina egna sätt. Ingen blogg är exakt som någon annan. Häftigt!
 
Om du är bloggare och finlandssvensk så är detta gruppen för dig:
#1 - Lotta

Räknas man som finlandssvensk bloggare om man skriver på finska men nog är finlandssvensk? :D

Svar: Jadå, det tycker jag! Du är varmt välkommen med. :D Det är ingen skillnad vilket språk man skriver på, så länge man själv känner att man är finlandssvensk. :) Vissa av bloggarna som redan är med i gruppen skriver på engelska.
TIDSTJUVEN

#2 - Lotta

Jeee! ^_^ Ska gå klicka med mig :D

Svar: Wohoo! :D
TIDSTJUVEN

#3 - Christina

Det är fantastiskt vilket gensvar ni fått på så kort tid. Det märks att det är en grupp som faktiskt behövdes. :)

#4 - Silje

Mycket bra initiativ :)