Efterakupunkturella tankar

 
Så vad tyckte jag om akupunkturen nu då? Ja hörni, det var verkligen en härligt underlig känsla att ligga där med aderton nålar i kroppen och känna sig så avslappnad och tung att man skulle kunna somna och åka raka vägen ner till Kina genom madrassen. Härligt lugn musik spelades i bakgrunden och tankarna var långt, långt borta. Det här med akupunktur lär jag garanterat fortsätta med. Det lär ju ta ett par gånger innan man märker om akupunkturen har någon effekt, men även om den visar sig att inte hjälpa mot migränen så är det så skönt med akupunktur att jag absolut kan akupunktera mig litegrann ändå. :)
 
Det är alltså traditionell kinesisk akupunktur som jag testar nu och hon som jag går till visade sig vara alldeles superhärlig - så avslappnad, sympatisk och proffsig. Grundtanken inom akupunktur är att försöka uppnå balans i kroppens livsenergi, chi, och genom att sätta nålar på vissa specifika punkter ska man kunna lindra smärta och bota olika sjukdomar. Huruvida det är energi, nerver eller placebo som det rör sig om får man avgöra själv, men jag tycker personligen att det här är riktigt häftigt och värt att testa. Jag fick också lära mig hur man genom att trycka på vissa specifika akutpunkter kan lindra migränen på egen hand när man märker att den är på gång. Det ska jag garanterat testa nästa gång jag har ett anfall på gång!
 
Jag känner mig fortfarande alldeles avslappnad och tung i kroppen trots att det är nästan fyra timmar sedan hon tog bort den sista nålen. Det ska bli spännande att se hur det känns imorgon.
#1 - Anonym

Vart var du? :)

Svar: Jag var till en Maria som har mottagning i Jakobstad. Hör av dig om du vill ha kontaktuppgifter! :)
TIDSTJUVEN

#2 - Jessica

Även om du nu tycker att detta var skönt så hoppas jag för din skull att det hjälper mot din migrän =)

Svar: Tack Jessica! :) Det hoppas verkligen jag också.
TIDSTJUVEN

#3 - Sandra

Och jag har varit hos Maria här i Nykarleby... Man kanske måste heta Maria för att ge akupunktur ;) vet du ännu vad det kostade?

Svar: Kanske det! :D Månne jag borde studera akupunktur istället för specialpedagogik? Nej tyvärr vet jag inte ännu vad det kostade. Jag måste komma ihåg att fråga på torsdag då jag ska dit igen, så kan jag skicka åt dig sedan. :)
TIDSTJUVEN