Det stora restaurangtipsarinlägget

 
Det trillade in en fråga i kommentarsfältet igår och jag tänkte att jag tar och svarar på den i ett skilt inlägg så får ni andra också ta del av mina tips eller hjälpa till att rekommendera denna anonyma undrare var i Vasa man får bra mat och trevlig personal när vi snackar restauranger (inte caféer). Länkarna går till blogginlägg som jag rotat fram ur arkivet om de olika restaurangerna.
 
STRAMPEN
 
Min favoritrestaurang i Vasa under sommarsäsongen är helt klart Strampen som ligger nere på Strandgatan. Man får god mat, träffar alltid mycket känt folk, personalen är trevlig och uteserveringen mysig. Strampen är en sån där restaurang som funkar både till finmiddagar (typ studenten och avskedsmiddagar) och chillkvällar med kompisarna. Vill man inte köra på de dyra varmrätterna finns det nämligen toppenbra alternativ.
 
Till exempel Pulled Pork-burgaren som jag åt när jag var dit med ett gäng kompisar i tisdags är suuuupergod. Och så måste man ta pavlovan till efterrätt. Jag vet, jag äter alltid samma sak och predikar alltid om den där pavlovan. Men varför bryta ett vinnande koncept? ;)
 
 
AMARILLO
 
En annan Vasa-favorit är Amarillo som ligger i Rewell Center. Tidigare kunde man få vänta hiskeligt länge både på att få beställa och på att få maten (över en timme är inte okej!), men det senaste året tycker jag att de har bättrat sig rejält på den fronten vid Amarillo. Och tur är väl det, för maten är jättegod! Till Amarillo kan man gå på dejt, på tjejmiddag eller när man ska ut och äta med familjen. Eller varför inte som avslutning på en loppisrunda.
 
Jag äter i princip alltid klassikerna Chicken Pocket eller Amarillo Big Burger. För de är bäst. Till efterrätt måste man ta brownien. Den är gudomlig - jag lovar!
 
 
PINCHO
 
Pincho ligger på andra våningen i Rewell Center och är stället man ska gå till om man vill mysäta. Ni vet, mysa och äta på samma gång. Typ om man ska på dejt eller är ute för att fira födelsedagar, årsdagar eller annat mysigt. Pincho satsar främst på olika sorters tapas och annat småplock men har också "större" varmrätter. Gott gott, tips tips!
 
Som bubblare finner vi ytterligare Rosso, Fransmanni och Kantarellis.
#1 - Christina

1 h+kök, kaffehuset august eller il banco. :)

Svar: Bra tips. :) 1h+kök och Kaffehuset August håller jag absolut med om! Jag hade faktiskt med båda två på den här listan till att börja med, men sedan började jag fundera på om de kanske mer räknas som caféer än restauranger.
TIDSTJUVEN

#2 - ɑ n n i k ɑ

Åhh, Amarillo har helt fantastisk god mat! :D

Svar: Ja, verkligen! :)
TIDSTJUVEN

#3 - nicoline

Förutom dessa även Wazaka, god mat, ok priser och bra betjäning! :) Spices är SUPER om man tycker om asiatisk mat! :)

Svar: Bra tips hörru! Wazaca och Spices har jag faktiskt aldrig besökt, så där har jag tydligen missat någonting. Måste absolut ge någon av de restaurangerna en chans nästa gång. :D
TIDSTJUVEN

#4 - Ida-Marie

Oj bra, har ofta funderat vart man sku fa om man sku äta en kväll i Vasa :D

Svar: Nu vet du! :D
TIDSTJUVEN

#5 - Anonym

Jag personligen föredrar Pancho Villa framför Amarillo om man vill ha mexikansk mat i Vasa, känns inte lika massproducerat (trots att det också är en kedja, men inte lika stor som Amarillo som finns överallt).

Svar: Intressant att höra! Själv stormgillar jag Amarillo, så jag har faktiskt aldrig besökt Pancho Villa (vad jag kan minnas), men det låter som att det löns att gå dit också. :)
TIDSTJUVEN

#6 - VERONICA - fashionblog

Åh så bra tips!! :) Ha en underbar lördag, kramar på dig!

Svar: Ha en härlig lördag du också! :) Kram ♥
TIDSTJUVEN