Dags att testa akupunktur!

 
Det var ju den där migränen då. Min migrän förtjänar snart en egen kategori här på bloggen, så ofta som jag bloggar om den. Men det blir ju så när någonting håller ett så hårt grepp om ens liv och begränsar det på så många vis. Sedan i våras har jag tagit migränmedicin genast när jag märker att ett anfall är på gång, och det har faktiskt hjälpt väldigt effektivt. På en halvtimme eller en timme har migränen försvunnit helt. Men när anfallen ändå kommer nästan en gång i veckan ibland blir det väldigt mycket medicin för både magen och huvudet, och det är jag inte alls särskilt förtjust i. Ibland vaknar jag dessutom med migrän på natten och är tvungen att stiga upp och ta medicin för att över huvud taget få någon sömn. Sedan får jag ändå ofta ett nytt migränanfall på dagen. Suck.
 
Helst skulle jag ju slippa migränen helt och hållet, men det tror jag ju inte att kommer hända i det där livet. För att förhoppningsvis förebygga och motverka migränen litegrann så tänkte jag nu ge akupunktur en chans. Förhoppningsvis så kan ett par nålar på rätt ställen åtminstone ta bort den där vanliga huvudvärken som brukar dyka upp mellan migränattackerna, om inte annat. Det kan ju också hända att akupunktur inte alls är min grej och att det inte blir fler besök än det här första, men det vet jag inte förrän jag testat. Om ett par timmar är det alltså dags för första besöket hos akupunktören för min del. Spännande!
 
Har någon av er testat akupunktur mot migrän eller annat?
#1 - Ellinor

Testade akupunktur mot graviditets illamående, he funka otroligt nog :)

Svar: Wow! Va skönt att hör att e funka för te. :D Förhoppningsvis fungerar e mot migrän tå å.
TIDSTJUVEN

#2 - sarah

Det funkar i 99 fall av 100 ;) min faffa har hållt på me akupunktur hela live o rädda folk från onödiga operationer med ryggfel o liknande! hoppas de funkar för dig! eller de gör de nog :) bara du har en bra AKUPUNKTERARE ;)

Svar: Wow, häftigt! :D Aha, så det är alltså akupunkterare det heter? Haha, jag drog bara till med akupunktör sådär i samma stil som massör. :'D
TIDSTJUVEN

#3 - Anonym

Jag har testat akupuntkur, mot både migrän och nackproblem och så. Går fortfarande hos Zhao ca en gång per år. Bästa av allt - jag har ingen migrän längre! Har väl haft en enda gång på flera år :) hoppas det hjälper dej oxå!

Svar: Wow, så kul att höra att det har hjälpt dig så bra! :D Hon som jag var till nu idag påpekade det där också, att trots att problemen kanske försvinner efter att man har gått ett par gånger så kan det vara bra att återkomma någon gång per år för att få en "boost". Jag håller tummar och tår för att det hjälper lika bra för mig också. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Niini

Hej!

Jag har en fråga angående annonsering på ens blogg som jag hoppas du kunde hjälpa mig med. Jag tänkte du som har en så proffsig blogg säkert har erfarenhet om detta :)

Jag har alltså fått mejl om en person/företag som vill lägga ut en annons på min blogg och nu undrar jag om du skulle ha något tips på hur man ska gå tillväga med detta? Jag bloggar via blogger och har en ganska liten blogg. Kan jag kräva betalt? Hur mycket isåfall? Hur veta om det är något skumt med personen/företaget? Har typ aldrig gjort nåt sånt här förut så har ingen aning om vad jag riktigt ska göra och tänka :)

Tack på förhand!

Svar: Intressant fråga! :) Jag kommer att ta upp den i ett inlägg så småningom. Det kommer upp antingen på onsdag eller torsdag, så kika in då. :)
TIDSTJUVEN

#5 - Sandra

Jag fick akupunktur mot foglossning/höftproblem nu i våras/sommar och det fungerade jättebra! :D nu har jag inte behövt gå dit alls sedan 2 månader tillbaka :)

Svar: Så bra att det hjälpte! :D Yay!
TIDSTJUVEN

#6 - Jenna

Jag har fått akupunktur en gång - mot ryggsmärtor (då när jag var riktigt akut sjuk med diskbråck och gick med kryckor).
Det tog inte bort smärtorna (vilket jag inte väntade mig heller) men däremot tog det helt bort spasmer och spänningar i ryggen som orsakade vädligt smärtsamma kramper om nätterna - efter bara EN behandling.
Så jag tror nog akupunktur hjälper men om man har kronisk migrän kan man säkert behöva gå regelbundet...
Jag gick hos en fysioterapeut på EuroFysio här i stan, minns inte vad hon hette, dock...


Jag kanske har sktivit om detta förr, men jag kan också rekommendera dig att våga testa blodtrycksmedicin i förebyggande syfte mot migrän, om inte akupunkturen fungerar.
Jag var SÅ skeptisk till det till en början men blev övertalad av neurolog och mina föräldrar - då jag har svår kronisk migrän och åt obscena mängder smärtstillande för att försöka hålla anfallen under kontroll.

Har nu inte haft ett enda riktigt svårt anfall på över två år och har knappt huvudvärk längre - jag som åt migränmediciner 3-4 ggr i veckan tidigare...
Kändes inte så kul att börja äta blodtrycksmediciner innan man fyllt 30 men det har faktiskt gett mig livet tillbaka och jag är mer än nöjd med resultatet.
Ta kontakt med studenthälsan och be att få bli utredd - man får bl.a. skriva "migrändagbok" under ett par veckor och så analyserar de resultaten och skickar en vidare till neurolog om de anser det behövligt. De är väldigt hjälpsamma och förstående.
=)

Men som sagt,
hoppas akupunkteringen hjälper för visst vore det skönt att slippa mediciner!

Svar: Men bra att akupunkturen ändå hjälpte, även om det inte var på det sätt som du hade väntat dig. Jag tror inte att man ska förvänta sig några mirakel, men däremot kan det ju vara bra att gå in för det med öppet sinne. Lite tro gör en hel del det också. :)

Usch, det låter verkligen som om din migrän är (eller var) ännu värre än min. Det måste verkligen kännas skönt att äntligen ha hittat någonting som håller migränen tillbaka! Tillsvidare känner jag mig skeptisk till det där med blodtrycksmedicin för min egen del, men om min migrän hade varit ännu värre så hade jag säkert sett det som ett alternativ. Men som du säger så känns det ju lite spooky att börja experimentera med blodtrycksmediciner i så här ung ålder. Jag brukar dessutom titt som tätt ha för lågt blodtryck. Jag har varit via Studenthälsan med migränen redan en gång, och då tyckte de att jag skulle börja med att testa de här medicinerna som jag använder nu.

Vi får se hur det utvecklar sig med akupunkturen till att börja med. :) Tack så jättemycket för din kommentar förresten! Det är alltid skönt att inte behöva känna sig ensam med såna här jobbigheter.
TIDSTJUVEN

#7 - Anonym

Neeej ja vet inte, akupunktör låter nog bättre, haha.. :D

Svar: Haha! :D Jag var tvungen att googla på det, men Google verkar inte heller ha något klart svar på vad det egentligen heter. Man kanske kan säga båda?
TIDSTJUVEN