Våfflor och udda koppar

 
Förra veckan drabbades jag av extremt gå-på-stan-fnatt och gick på stan typ tre dagar av fem. Jag har nämligen insett att det snart är sommarlov (och därmed Oravais som gäller på heltid för min del), så då måste man ju utnyttja närheten till affärer, restauranger och caféer så länge man har den. På torsdagen blev det därmed ett spontant Amarillo-besök med Ida, Anna och Emilia för att testa deras förnyade meny och snicksnacka bort hela kvällen i det ultimata sällskapet.
 
Fredagen blev i sin tur en till gå-på-stan-dag efter avslutad skoldag. Då strosade Challo, Ida och jag först runt på loppis och sedan passade vi på att besöka Ylikiva!, Vasas nyaste café.
 
 
Ylikiva ligger i den där gränden bredvid Airaksinen (här finns en supersöt karta) och lever verkligen upp till sitt namn, för där är otroligt trevligt. Jag beställde en supergod våffla och kaffe. Kaffet fick jag serverat i en alldeles egen liten kaffekanna med en sirlig liten guldkantad kopp att dricka ur. Det kändes som om man var på kaffe hos farmor - hur mysigt som helst!
 
 
Allt i caféet är till salu (alltså även koppar, stolar, tavlor och så vidare) men där finns också en riktigt fin liten hantverksbutik. Och en lika fin liten lekhörna där kidsen kan busa runt medan mammorna kaffar. Konceptet är ju alldels fenomenalt och Ylikiva får typ tusen feelispoäng från mig. Rekommenderas varmt. ♥
#1 - sarah

åh va mysigt det såg ut då!
finns liknande i ekenäs :D

Svar: Vad kul att ni har liknande där! :D Trots att det finns typ sju miljarder caféer i Vasa redan så tror jag att det var just det här som fattades. Ett som är både mysigt och barnvänligt.
TIDSTJUVEN

#2 - Jessica

Åhh va mysigt de ser ut! :)

Svar: Det var det! :)
TIDSTJUVEN

#3 - Matilda

Så mysigt det ser ut! Små söta caféer borde det finnas fler av!
Kom själv på mig själv för någon dag sedan med att längta till Oravais och stugan vi har där. Oj vad jag vill att det blir sommar!

Svar: Det håller jag verkligen med dig om. :) Små caféer är ju så mysiga och personliga. Ååh, så härligt! Kanske vi syns i Oravais i sommar då. :D
TIDSTJUVEN

#4 - Matilda Wikblom

Åh måste ta och testa! lästa om caféet i vasabladet :)

Svar: Jaa, du måste absolut gå dit! :D
TIDSTJUVEN

#5 - Sara

Tack för recensionen! Har nämligen funderat på att gå dit, men har inte riktigt "vågat" då hela gatan har sett ut att vara belamrad med barnvagnar :D

Svar: Du vågar absolut gå dit även utan barn! :D När vi var dit var det bara en bebis där och inga barnvagnar alls där utanför. Caféet riktar ju sig nog till personer utan småbarn också. :)
TIDSTJUVEN

#6 - patricia

Så mysigt!! :)

Svar: Ja verkligen. :)
TIDSTJUVEN

#7 - Anonym

Ser trevligt ut! Vad snål jag blev på våfflor nu.. ;) Vasa kan INTE ha för många små, trenidga caféer.

Svar: Jag håller absolut med dig på den punkten. Mer mysiga caféer till folket bara. :D
TIDSTJUVEN

#8 - Bohemianmaggie

...och det var ju jag, min klant, som skickade det anonyma meddelandet ovan...

#9 - Saragunmarie

Åh va mysigt :)

#10 - ellenlundis

Vilket gulligt café! :3