Den gråmulna långfredagen

  
God förmiddag, denna gråmulna långfredag. Är det inte fascinerande hur det alltid är så grådassigt och trist väder på långfredagar? Jag minns inte en enda långfredag som skulle ha bjudit på sol och värme. Eller så kanske det bara är inbillning. Nåväl, för att pigga upp stämningen litegrann har ett gäng kycklingar fått flytta in i påskgräset som jag sådde i söndags. Jag var lite orolig för att gräset inte skulle hinna växa till sig då jag sådde det så sent, men plötsligt började det växa i racerfart!
 
  
Jag har fått dille på påskpynt i år, så det är kycklingar och påskris av alla de slag överallt i lägenheten. Men så får det ju vara på påsken tycker jag. I övrigt köpte jag en ny dator igår, så för tillfället försöker jag lära mig att komma överens med den. Men mer om det senare. :)
 
Nu ska jag styra kosan hem till byn ett slag.
Vad ska ni hitta på denna långfredag?
#1 - Pia

Va fint pyntat du/ni har det :)

Långfredagen är minsann gråmulen, vilket egentligen passar mig väldigt bra. Jag borde nämligen verkligen jobba med kanden (och andra uppgifter) och nu blir jag inte lockad att fara ut och cykla eller liknande. MEN då var det ju det där med koncentrationen också, och fenomenet att allt annat plötsligt är väldigt intressant och viktigt, som att läsa bloggar och kolla facebook stup i kvarten fastän ingenting ändå sker där...

Svar: Tack! :) Hoppas att det blir en riktigt lååång långfredag då, så att du får massvis med skrivarbete gjort. :D Kämpa kämpa! Jag borde egentligen också skriva på kanden idag, ehem...
TIDSTJUVEN

#2 - Sara

Vad fint med påskpyntet :) vi ska nog inte göra så mycket alls idag. Bara ta det lugnt här hemma. Skönt så :)

Svar: Tack! :) Det låter som alldeles perfekt program för idag tycker jag. :) Annars, visst var det så att du hade skaffat Photoshop CC? Vad tycker du om det? Jag har laddat ner testversionen jag nu också, men har inte riktigt fått någon helhetsbild av det ännu. Tycker det är rätt likt CS5:an ändå.
TIDSTJUVEN

#3 - JUNITJEJ

Vilken fin bukett!

Svar: Tack du! :) Jag blev riktigt förtjust i färgerna jag också. Tycker de passar så bra nu till påsken.
TIDSTJUVEN

#4 - fotograferats.blogg.se

Riktigt vackert!

Här var det strålande sol i morse, men nu när jag tittar ut är det grått och molnigt! Vad hände där liksom... :)

Glad påsk!

Svar: Tack! :)

Men bra att ni hade sol från morgonen i alla fall. :) Glad påsk!
TIDSTJUVEN

#5 - Ida-Marie

Oj vad påsk mysigt du har det :D glad påsk ^^

Svar: Tack ska du ha! :)
Glad påsk! :D
TIDSTJUVEN

#6 - Viktoria

Glad påsk! Där jag bor har vi väldigt fint väder. :) Hoppas det håller sig till imorgon, det regnade rätt mycket igår.

Svar: Jag håller tummarna för att lördagen bjuder på lika fint väder hos er. :) Glad påsk Viktoria!
TIDSTJUVEN

#7 - Mimmi

Alltså hede har jag fundera på å, KAN e ens vara sol på långfredan?!? Iaf minns ja aldri att e sku ha vari he.. ja ligger mest å slappar bort gårkvällens fiilis å funderar om ja sku måst ork gör na ;)

Svar: Ett av livets stora mysterium. ;)
Härligt att ni hadd kul i torsdags! :D
TIDSTJUVEN

#8 - Silje

Här e Ekenäs har det varit strålande sol och jätte varm hela dagen! Har legat ute i solen hela dagen utan rock :)
Hoppas du får en fin påsk!

Svar: Åh, så lyxigt! :D Härligt när man får en försmak av sommarens sol och värme. :) Tack, ha en fin påskhelg du också!
TIDSTJUVEN

#9 - Sara

Jo alltså själva Photoshop är ändå ganska likt, känner inte att det är där man vinner så mycket kanske. Den största skillnaden var i camera raw, det är MYCKET bättre, och skulle aldrig byta tillbaka till CS5 bara på grund av det! :) Så många bra finesser där! Och det är i ACR som jag gör det mesta av min bildredigering ändå. Enda jag gör i själva PS är nästan bara att ändra storlek på bilder och ev. använda filter.

Svar: Okej. Intressant att höra! :) Jag fotar för tillfället inte alls i RAW-format så jag undrar om det över huvud taget löns att ha Photoshop CC då. För jag tycker att CS5 räckte hur bra som helst till mina behov... Hmm.
TIDSTJUVEN

#10 - Maria Ekblad

Åh röda tulpaner är ju så fint!

Svar: Det tycker jag också. :) Och tvåfärgade är ju ännu mer speciella på något vis.
TIDSTJUVEN

#11 - emsie

Haha, jag har också haft lite dille på påskpynt, dock har jag varit så otroligt lat med att pynta :D Köpte tom fjädrar att lägga på kvistar, men tror du jag har fått släpat min rumpa till någonslags skog eller dylikt där jag skulle kunna plocka kvistar.. Neee-e... :D

#12 - daniela

varifrån e brickan? :)

Svar: Från loppis, om jag nu inte minns helt fel. Eller från MiniMani för ett par år sedan, men jag vill minnas att det var loppis. Men liknande borde ju finnas lite här och var tycker man. :)
TIDSTJUVEN

#13 - Louise

Åh kycklingarna i krukan är ju för söta! :)

#14 - Sara

Nu svarar jag jättesent på det där här ovan! Men utan att fota i raw så tycker jag nästan inte att det lönar sig att upgrade till PS CC. För som sagt, de största skillnaderna för mig mellan PS CS5 och CC var nog i camera raw :)